Vernieuwing wegdek doortocht Meerle

Regio
Gemeente
Weg
Datum maart - april 2020

UPDATE 20/03/2020:
De werken aan doortocht Meerle worden tot nader order uitgesteld omwille van de veiligheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) . Zodra bekend is wanneer de werken hervat kunnen worden, zullen we dit communiceren via deze webpagina.

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt dit voorjaar het wegdek van de N14 doortocht Meerle (Hoogstraten) over een afstand van 2 kilometer. De baan Voort – Meerledorp - Strijbeekseweg krijgt een vernieuwde rijweg in asfalt van voor de dorpskern komende vanuit Hoogstraten, tot aan Klein Eyssel. De toplaag van het wegdek wordt afgefreesd en terug aangelegd met een nieuwe laag asfalt. In het gedeelte van fase 1 worden er zelfs gedeeltelijk twee nieuwe lagen asfalt voorzien. Meteen worden ook enkele putdeksels in het wegdek vernieuwd. Daarna worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.  

De rijwegvernieuwing op de N14 in Meerle wordt twee weken uitgevoerd vanaf  maandagochtend 30 maart 2020, in twee fases van telkens één week.

Er wordt overdag gewerkt, vanaf ’s morgens vroeg. 

Opgelet: asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

 

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering en omleiding

Op maandag 30 maart start de aannemer de eerste fase. Deze situeert zich tussen het steegje naar de Burgemeester Van Nuetenstraat (ter hoogte van het restaurant) op Voort, en het kruispunt van de Hazenweg (zie onderstaand plannetje).  We pikken dus aan waar we vorig jaar eindigden. Na een week is deze fase klaar.

De volgende week start men aansluitend de tweede fase. Deze situeert zich vanaf het kruispunt Hazenweg, inclusief het kruispunt, tot en met het kruispunt Klein Eyssel. Dit gedeelte is klaar tegen 9 april 2020.

Tijdens de uitvoering is de werkzone afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Er geldt een omleiding voor doorgaand verkeer. 
De fiets- en voetpaden in de werfzone blijven steeds toegankelijk.

Bestemmingen in de werfzone zullen zeer moeizaam bereikbaar zijn met gemotoriseerde voertuigen tijdens de werkuren overdag. Zeker tijdens en vlak na het aanbrengen van het asfalt en de belijning, is het onmogelijk om de rijweg te betreden. Bewoners en bezoekers parkeren hun voertuig dan in de dichtstbijzijnde zijstraat. 
 

Weersgevoelig 

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij slecht weer kan de huidige planning nog gewijzigd worden. 

 

Contacteer ons:

Heeft u nog vragen over dit project? U kunt ons steeds contacteren via  www.wegenenverkeer.be/contactformulier of via tel. 014 47 30 00.