Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg van de brug op de N9 over het verbindingskanaal

Heraanleg van de brug op de N9 over het verbindingskanaal

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N9

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant voor de tweede helft van 2023 de heropbouw van de brug op de N9 over het Afleidingskanaal van de Leie.  Dit is de brug op de N9 tussen Eeklo en Maldegem in Balgerhoeke, dus ter hoogte van de Zeelaan en de Prins Boudewijnlaan. Zowel de bovenkant als de onderkant van de brug worden grondig gerenoveerd. De werken zijn gepland in het najaar van 2023.  

Wat en waarom?

De brug op de Zeelaan/Prins Boudewijnlaan (N9) over het afleidingskanaal van de Leie net op de grens van Eeklo en Maldegem is aan een grondige renovatie toe. De bovenbouw van de brug wordt volledig vernieuwd en ook de onderkant van de brug wordt hersteld. De brug krijgt bredere en vrijliggende fietspaden. Ook de aanrijhellingen zullen worden aangepast. 

 

Timing en impact?

De effectieve uitvoering van de werken staat voorlopig gepland in het najaar van 2023. Deze vooropgezette timing is afhankelijk van de afstemming met andere projecten, de toekenning van de omgevingsvergunning en het aanstellen van de aannemer. Van zodra de exacte timing gekend is, zullen we alle info  op deze webpagina plaatsen.