Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting van de Edingsesteenweg in Asse

Herinrichting van de Edingsesteenweg in Asse

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N285

Wat en waarom?

Volledige herinrichting van gevel tot gevel

Een studiebureau in opdracht van Wegen en Verkeer onderzoekt momenteel de volledige herinrichting van de Edingsesteenweg (N285) in Asse. De studie gebeurt in samenspraak met andere partijen, zoals de gemeente Asse en de rioolbeheerder. De projectzone loopt van de rotonde met de Industrielaan tot het centrum van Asse. Hoe de herinrichting er juist uit zal zien, wordt momenteel bestudeerd. Zodra hier meer duidelijkheid over is, zullen we dit communiceren op deze webpagina.

Tip: Klik op de dubbele pijl rechtsboven om de kaart of foto volledig en groter te zien.

Onderhoud fietspaden in afwachting van herinrichting

In afwachting van de volledige herinrichting, investeert Wegen en Verkeer op korte termijn al in veiligere fietspaden langs de Edingsesteenweg in Asse. Daarom worden in de zomer van 2020 de huidige fietspaden in klinkers vervangen door fietspaden in rode asfalt. 

Over deze werken die beëindigd werden in mei 2021 leest u meer op deze webpagina.

Timing en impact?

Timing werken nog niet bekend

Wanneer de werken aan de herinrichting van start gaan, is momenteel nog niet bekend. De studie werd opgestart in 2019. Zodra deze is afgerond, moeten er nog verschillende stappen en procedures gevolgd worden voor de werken effectief starten. De startdatum is bovendien afhankelijk van de uitvoering van andere projecten in de regio, waaronder de aanleg van de rondweg rond Asse.

Contact

Contacteer ons bij vragen

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website