Vernieuwing wegdek Heilaarstraat Beerse

Regio
Gemeente
Weg
Datum maart - april 2020

UPDATE 20/03/2020:
De werken aan de Heilaarstraat worden tot nader order uitgesteld omwille van de veiligheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) . Zodra bekend is wanneer de werken hervat kunnen worden, zullen we dit communiceren via deze webpagina.

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt dit voorjaar het wegdek van Heilaarstraat N132 in Beerse over een afstand van 400 meter. De baan krijgt een vernieuwde rijweg in asfalt tussen de kruispunten Albertstraat en Peerdekensstraat.  De toplaag van het wegdek wordt afgefreesd en terug aangelegd met een nieuwe laag asfalt. Daarna worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Op vraag van het lokaal bestuur van Beerse worden er in deze zone ook fietssuggestiestroken aangebracht. 
Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.  

De rijwegvernieuwing op de N132 wordt gedurende vijf weekdagen uitgevoerd vanaf  maandagochtend 30 maart 2020. Er wordt overdag gewerkt, vanaf ’s morgens vroeg. 

Opgelet: asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

Minderhinder-maatregelen: omleiding richting Beerse

Tijdens deze werkweek is de werkzone afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Er geldt een omleiding vanuit Merksplas richting Beerse langsheen het kanaal (Polendam) en Den Hout.

De fiets- en voetpaden in de werfzone blijven steeds toegankelijk.

Bestemmingen in de werfzone zullen moeizaam bereikbaar zijn met gemotoriseerde voertuigen tijdens de werkuren overdag. Zeker tijdens en vlak na het aanbrengen van het asfalt en de fietssuggestiestroken, is het onmogelijk om de rijweg te betreden. Bewoners en bezoekers parkeren hun voertuig dan in de dichtstbijzijnde zijstraat.

De zijstraat Busselen blijft tijdens de werkuren bereikbaar via de achterliggende onverharde weg van en naar Den Hout.

Bij vuilnisophaling vragen wij om dit op de dag van de ophaling voor 06.00u aan de straat klaar te zetten. De aannemer zorgt dan voor de verzameling, eerste werk ’s morgen.

Blijf op de hoogte

Heeft u nog vragen over dit project? U kunt ons steeds contacteren via  www.wegenenverkeer.be/contactformulier of via tel. 014 47 30 00