Overslaan en naar de inhoud gaan

Project 10: ombouw N49 tot snelweg tussen Vredestraat en Lapscheurestraat

Project 10: ombouw N49 tot snelweg tussen Vredestraat en Lapscheurestraat

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N49

Wat en waarom?

Vlotter en veiliger verkeer op de N49

De N49 wordt omgebouwd van een expresweg tot een autosnelweg. Dat gebeurt in deelprojecten. Binnen dit deelproject verdwijnt het kruispunt van de N49 met de Vredestraat en komt er een tunnel aan de Lapscheurestraat.

  • Tunnel: Vandaag moet lokaal verkeer van de Vredestraat naar de Lapscheurestraat en andersom via het drukke kruispunt met verkeerslichten de drukke expresweg over. Dat kruispunt verdwijnt en maakt plaats voor een tunnel onder de nieuwe snelweg. De tunnel zal aan de kant van Lapscheure-Dorp aansluiten op de Lapscheurestraat. Lokaal verkeer rijdt zo vlot en veilig onder de nieuwe snelweg door.

Waar staan we nu?

Voorontwerp uitwerken

Het Agentschap Wegen en Verkeer en het studiebureau werken aan de voorbereiding van dit deelproject. Ze zijn bezig met het voorontwerp van de tunnel. Een concrete startdatum is er nog niet, maar volgens de huidige planning starten de werken na 2026.

Elk project van Wegen en Verkeer doorloopt een vaste reeks administratieve stappen voor de eerste spadesteek plaatsvindt. Lees op deze pagina meer over hoe we onze projecten aanpakken.