N370 Aanleg fietspaden Beernemsteenweg tussen Beernem en Wingene

Regio
Gemeente
Weg
Datum 15/10/2018 tot 14/03/2020

Vanaf maandag 15 oktober 2018 start de eerste fase van de werken voor de aanleg van fietspaden langs de Beernemsteenweg tussen Beernem en Wingene. De weg wordt ter hoogte van de kerk Wildenburg afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer kan via verschillende omleidingen van en naar de E40 of centrum Wingene rijden.

Fase 1A en 1B

Maandag  15 oktober 2018 starten de werken in fase 1A (kerk Wildenburg tot aan de Gravestraat). In deze fase wordt de volledige breedte van het openbaar domein aangepakt. De volledige rijweg wordt opgebroken en riolering en een fietspad worden aangelegd.

Aansluitend op deze fase komt de fase 1B aan de beurt. In deze fase blijft de rijweg (op het kruispunt met de Blauwhuisstraat en de Blauwhuisstraat zelf) behouden. De werken situeren zich voornamelijk in de zijberm van de weg waar het fietspad en de riolering komen te liggen.

 

Vanaf juli 2019 start dan fase 2. De nutsbedrijven werken dan verder vanaf de Romerijstraat richting centrum Wingene.

 

Omleidingen

De fases 1A en 1B worden aaneensluitend uitgevoerd, de omleiding blijft voor beide fases dezelfde.

De omleiding voor doorgaand (zwaar) verkeer gebeurt gedurende de werken via Zwevezele, de Hille langs de N50 naar het oprittencomplex Oostkamp en omgekeerd.

 

 

Voor lokaal bestemmingsverkeer is er een lokale omleiding voorzien:

Torenweg “Aanwijs” – Vagevuurstraat – Bruggesteenweg (Ruiselede) - Wingenesteenweg (Ruiselede) – Ruiseledesteenweg (Wingene)