R4: structureel onderhoud tussen Melle en Merelbeke

Regio
Gemeente
Weg
Datum Vanaf 9 maart tot april 2020

Begin maart 2020 start het Agentschap Wegen en Verkeer met ingrijpende onderhoudswerken op de R4 tussen Melle en Merelbeke. De werken gebeuren in twee grote fasen. Er wordt 1 rijrichting per jaar aangepakt en dat zal telkens 1 maand duren. Dit jaar, vanaf 9 maart 2020, werkt de aannemer op R4 richting Gent-Zeehaven vanaf de afrit E40 tot aan de brug boven de Brusselsesteenweg (N9) in Melle. Het wegdek wordt volledig vernieuwd tot op de fundering. Er komt een nieuwe stillere asfaltverharding. Naast een nieuw wegdek komen er nieuwe greppels en nieuwe vangrails. Volgend jaar gebeurt hetzelfde op de andere rijrichting. 

Timing

9 maart - begin april 2020 : R4 tussen Merelbeke en Melle (rijrichting Gent-Zeehaven)

Maart - april 2021: R4 tussen Melle en Merelbeke (rijrichting E40) 

Wat houden de werken in?

Dit jaar, vanaf 9 maart 2020, werkt de aannemer op R4 richting Gent-Zeehaven van de afrit van de E40 tot aan de brug boven de Brusselsesteenweg (N9) in Melle.  Het wegdek wordt volledig vernieuwd tot op de fundering. Er komt een nieuwe stillere asfaltverharding. Naast een nieuw wegdek komen er nieuwe greppels en nieuwe vangrails. Vanaf 23 maart breidt de werfzone uit. Vanaf dan wordt er ook gewerkt op R4-binnenring (richting Eeklo) vanaf de afrit Merelbeke (van de R4 richting E40) tot de Fraterstraat.

 

Fasering werken in 2020

Van 9 maart tot 3 april 2020

De R4 richting Gent-Zeehaven tussen Merelbeke (E40) en Melle (N9) is dicht. Dit betekent dat de E40 (in beide richtingen) afrijden aan knooppunt Merelbeke niet mogelijk zal zijn. 

Omleidingskaarten

Omleiding 

Van 23 maart tot 3 april 2020

De werfzone wordt uitgebeid met de R4-binnenring tot de brug in de Fraterstraat (zie blauw op faseringskaart). De aansluiting naar de R4-binnenring (richting Eeklo) gaat dicht. Deze fase zal extra hinder met zich meebrengen aangezien de R4-binnenring dan niet bereikbaar is.