Overslaan en naar de inhoud gaan

Ombouw van de R4 West en Oost

Ombouw van de R4 West en Oost

Algemeen Overzicht

Status

Gestart

Plaats

Weg

R4

Wat is project R4WO?

In opdracht van de Vlaamse Regering zet De Werkvennootschap zich in om de R4 West en Oost vlotter en veiliger te maken. Daarvoor zijn ingrijpende veranderingen nodig aan de bestaande weg- en fietsinfrastructuur van de R4. Dit gaat dan over het gedeelte tussen de Brugsevaart (N9) in Wondelgem en Zelzate (R4 West), en tussen het kruispunt aan Euro-Silo in Oostakker en de grens met Nederland. Op beide delen van de R4 vernieuwt De Werkvennootschap in totaal 18 knooppunten en tussenliggende gedeelten waarbij drie doelstellingen centraal staan:

  1. Vlotter en veiliger auto- en fietsverkeer

Met het project R4WO legt De Werkvennootschap 25 kilometer nieuwe fietssnelwegen aan en vermindert ze het aantal knooppunten waar het verkeer de R4 op en af kan rijden. Zo krijg je niet alleen vlotter verkeer, maar ook een veiligere R4.

  1. Verhoogde leefbaarheid in de Gentse kanaalzone

Door het aantal op- en afritten te schrappen, wordt zwaar verkeer uit de woonkernen geweerd en kan het verkeer beter worden gestuurd.

  1. Veilige verbinding tussen de woonkernen

Er worden bruggen, tunnels en doorgangen gebouwd over en onder de R4 die een goede en veilige verbinding tussen de woonkernen garanderen.

Coördinatie en uitvoering door De Werkvennootschap

 Meer info over de ombouw van de R4WO? Ga naar www.R4WO.be en schrijf je in op de nieuwsbrief voor het laatste nieuws over de werken.