Vernieuwing wegdek Kapelsestraat (N11) in Kapellen

Regio
Gemeente
Weg
Datum 6 t.e.m. 10 april 2020

Update 23-03-2020: Omwille van de coronacrisis is het hoogst onzeker of de werken in de Kapelsestraat (N11) kunnen starten vanaf 6 april 2020 zoals momenteel voorzien. De kans is reëel dat de werken worden uitgesteld naar een latere datum. De meest actuele info kan u steeds terugvinden op deze webpagina.

Tijdens de eerste week van de paasvakantie zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uitvoeren in de Kapelsestraat (N11) in Kapellen. Tussen de kruispunten met de Kalmthoutsesteenweg (N122) en de Bloemenlei wordt het wegdek van de rijbaan vernieuwd. Tijdens de werken is de Kapelsestraat volledig afgesloten in beide richtingen en moet het verkeer omrijden langs Stabroek.

Vernieuwing wegdek Kapelsestraat

Het wegdek van de Kapelsestraat is versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Daarom wordt het asfalt van de rijbaan vernieuwd tussen het kruispunt met de Kalmthoutsesteenweg en het kruispunt met de Bloemenlei. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken worden de werken gepland tijdens de eerste week van de paasvakantie: van maandag 6 tot en met vrijdag 10 april 2020.

Omleiding via Stabroek, fietsers kunnen passeren

Tijdens de werken is de Kapelsestraat volledig afgesloten ter hoogte van de werfzone.

  • Doorgaand verkeer wordt in beide richtingen reeds omgeleid vanaf het centrum van Kapellen en vanaf het kruispunt van de Ertbrandstraat (N11) met Driehoek/Klinkaardstraat (N111).
  • De omleiding loopt via de Hoevensebaan/Molenstraat, Hoge Weg/Grote Molenweg en Hoogeind/Driehoek (N111).
  • Het kruispunt van de Kapelsestraat met de Kalmthoutsesteenweg en de Starrenhoflaan blijft altijd open. De KMO-zone Kapelsestraat-West blijft dus steeds bereikbaar. Het kruispunt met de Bloemenlei wordt zoveel mogelijk opengehouden, maar af en toe zal het kruispunt kortstondig afgesloten zijn.
  • Aan de fietspaden wordt niet gewerkt, fietsers beschikken dus steeds over doorgang.

Bovenstaande omleidingskaart kan u downloaden in de rechterkolom onder 'documenten'. 

Lokale bereikbaarheid

Tijdens de werken zijn woningen en handelszaken in de werfzone moeilijk of niet bereikbaar met de wagen. Volgens de huidige planning zal de hinder voor omwonenden het grootst zijn van maandagavond 6 tot woensdagavond 8 april. Dan is gemotoriseerd verkeer in de werfzone niet mogelijk wegens het aanbrengen van kleef- en asfaltlagen. De aannemer zal woningen en handelszaken in de werfzone zo goed mogelijk bereikbaar trachten te houden in de mate van het mogelijke. Met de fiets blijven woningen en handelszaken steeds bereikbaar.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer en/of koude temperaturen kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info kunt u steeds terugvinden op deze webpagina.