Rodeheide: Vernieuwing bushalte ‘Het Loo’

Regio
Gemeente
Weg
Datum 09/03/2020 - 31/03/2020

UPDATE 21/03/2020:
Deze werf is tot nader stopgezet door de betrokken aannemer n.a.v. het coronavirus. Meer info volgt wanneer beschikbaar.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in maart de bushalte ‘Het Loo’ langs de Rodeheide (N725) richting Geel herinrichten. De nieuwe bushalte wordt aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. De bushalte krijgt o.a. een verhoogd perron en een bushokje.  Door het gebruik van hellingen en geleidingstegels zal de halte ook afgestemd zijn op minder mobiele en slechtziende reizigers. Het fietspad zal achter het bushokje doorlopen en wordt in beton aangelegd. Deze werkzaamheden gebeuren in samenspraak met De Lijn en de gemeente Tessenderlo. De werken starten op maandag 9 maart en zullen, als alles volgens plan verloopt, een drietal weken in beslag nemen. 

Minderhinder-maatregelen: beurtelings rijden met tijdelijke verkeerslichten

Om de verkeershinder op de Rodeheide te beperken, zal de aannemer zoveel mogelijk te werk gaan vanop achterliggende parking. Maar omwille van het gebrek aan ruimte kan hij ter hoogte van de werfzone ook tijdelijk één rijstrook van de gewestweg innemen om de werken uit te kunnen voeren.  

Het plaatselijk verkeer kan dan beurtelings blijven rijden dankzij tijdelijke verkeerslichten. Voor doorgaand verkeer voorziet het agentschap een omleiding via de Groenstraat en de Neerstraat. 
De zijstraten, handelszaken en woningen in de omgeving van de werfzone blijven bereikbaar. 

Fietsers en voetgangers kunnen te allen tijde langs de werfzone

De bushalte ‘Het Loo’ zal tijdens de werken tijdelijk buiten dienst zijn. De pendelaars van De Lijn kunnen gebruik maken van de omliggende haltes. 

Weersgevoelig

Infrastructuurwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De huidige planning kan dus steeds nog schuiven.

Contacteer ons

Voor vragen kan je contact opnemen met Wegen en Verkeer Limburg via tel. 011 74 23 00 of via www.wegenenverkeer.be/contactformulier