Overslaan en naar de inhoud gaan

Timing

Timing

Status

Binnenkort

Weg

N42

Waar staan we nu?

In de zomer van 2021 liep het openbaar onderzoek naar aanleiding van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP). Omdat bepaalde zones een nieuwe bestemming moesten krijgen om de weg hier te mogen aanleggen moest er voorafgaandelijk een Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) opgesteld worden. 

Ondertussen keurde de Vlaamse regering het GRUP definitief goed. Voor ze dit deed werden alle reacties, bezwaren en adviezen van het openbaar onderzoek verwerkt. 

We vinden het belangrijk dat iedereen op een goede manier geïnformeerd wordt over het project. Daarom geven we naar aanleiding van de reacties op deze webpagina antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Wil u het letterlijke besluit van de Vlaamse Regering nalezen, klik dan door naar dit document

Hoe gaat het nu verder?

Op dit moment lopen er een aantal parallelle processen:

- de project-MER of het milieu-effectenrapport voor dit project is in opmaak. In aanloop naar de finalisering van dit rapport zullen de plannen en dit onderzoek nog voorgesteld worden aan het publiek. Dan is er nog de mogelijkheid om suggesties te doen rond het onderzoek van de milieu-effecten. Eens dit afgerond kan een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend worden. Hiervoor mikken we op eind 2022.

- de gesprekken voor onteigeningen van de nodige gronden zijn in 2021 opgestart en lopen.

- de procedure voor de opheffing van buurtwegen is lopende. Het openbaar onderzoek loopt in het voorjaar van 2022 (vanaf 21 februari voor Oosterzele en Zottegem en vanaf 4 april voor Wetteren).

Eens al deze processen afgerond kan gestart worden met de werken. Hiervoor mikken we op 2024.