Overslaan en naar de inhoud gaan

Timing en fasering

Timing en fasering

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

R23

Werken in drie fasen

Er wordt in drie fasen aan het tweerichtingsfietspad gewerkt tot september 2021.

Fase 1: 23 januari - rooiwerken

De rooiwerken nemen maar een weekend in beslag en vormen de eerste fase van de werken.

Fase 2: 8 maart tem juni 2021 - werken keermuur/fietspad Rennessingel

De aannemer heeft ondertussen de aanpak van de werken vanaf de tweede fase aangepast, waardoor er niet met doorsteken op de Leuvense ring gewerkt wordt zoals voorheen aangegeven. Bij de start van de tweede fase vanaf 8 maart wordt het fietspad en de trage rechterrijstrook op de buitenring ingenomen, zodat de aannemer veilig kan werken. Het verkeer rijdt vanaf dan op 1 rijstrook richting Tervuursepoort aan een snelheid van max. 30 km/u. Pas dan zal er grotere hinder zijn voor het verkeer op de Leuvense buitenring ter hoogte van de Rennessingel.

Fase 3: Juli - september 2021 - werken oprit Brusselsesteenweg

De laatste derde fase gaat in vanaf 5 juli en duurt tot september. Dan zal er gewerkt worden aan de ‘oprit’ van de Brusselsesteenweg. Het bus- en autoverkeer dat de Leuvense ring dan wil oprijden, zal tijdens de zomerperiode omgeleid worden.

Begin september zijn deze wegenwerken aan de verbindingsweg naar de Rennessingel afgerond en wordt de signalisatie weggenomen. Aan de overkant op de binnenring, worden er dan in september nog enkele dagen lokaal rioleringswerken uitgevoerd.

Bij het tabblad actuele hinder vindt u telkens de huidige hinder voor alle weggebruikers terug. Er is beslist om dit apart per fase te updaten, omdat eventuele omleidingen met de politie en De Lijn afgetoetst worden.