Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

R23

Rennessingel en oprit overdag open vanaf maandag 13 september

Dinsdag 7 september asfaltering van deel Rennessingel en oprit N2

Deze planning is in het voordeel van voetgangers, fietsers, openbaar vervoer en auto's lichtjes gewijzigd. Deze werken gebeuren binnen de bestaande signalisatie en vormen geen extra hinder. De signalisatie op de Rennessingel en de verbindingsweg met de Brusselsepoort zal vanaf maandag 13 september voor het verkeer opengesteld worden.

Vanaf dinsdag 7 september tot en met vrijdag 10 september krijgt een deel van de buitenring van Leuven en de oprit van de Brusselsesteenweg richting Rennessingel een nieuwe laag asfalt en markeringen. Deze werken gebeuren binnen de bestaande signalisatie en vormen geen extra hinder. Vanaf vrijdag 10 september worden de prefab veiligheidsstootbanden langsheen de Rennessingel aangelegd. Zo wordt het tweerichtingsfietspad van de Rennessingel gescheiden. 

Werken 's avonds en 's nachts aan het middeneiland en aan verlichting fietsoversteken van de oprit in de week van 13 september

De aannemer werkt nog wel tot en met vrijdag 17 september van 's avonds (20 u.) tot 's morgens (5u.) aan het middeneiland van de Brusselsesteenweg en de detailverlichting voor de oversteekplaatsen langsheen de oprit van de N2. Ook fietsers zullen dus vroeger dan gepland gebruik kunnen maken van het fietspad.  Fietsers kunnen enkel op woensdag 15 september nog last ondervinden op het fietspad zelf, door lokale aanpassingen.

Hinder voor weggebruikers 's avonds en 's nachts vanaf 13/9:

  • Fietsers en voetgangers: kunnen enkel op woensdag 15/9 nog last ondervinden op het fietspad zelf, door lokale aanpassingen. 
  • Doorgaand verkeer Rennessingel: vrij verkeer vanaf maandag 13/9
  • Doorgaand verkeer oprit Brusselsesteenweg: overdag zal de oprit vanaf maandag 13 september opengesteld worden. 's Nachts wordt ze voor het plaatsen van de verlichtingspalen aan de nieuwe fiets- en voetgangersoversteken afgesloten tot en met vrijdag 17 september.
  • Openbaar vervoer: Tijdens het afsluiten van de oprit van de Brusselsesteenweg (N2) 's avonds en 's nachts zullen eventuele buslijnen die hier passeren een andere route nemen. Voor actuele info hierover verwijzen we graag door naar de routeplanner van De Lijn via de website www.delijn.be of de app.

Omleidingen die blijven gelden tot maandag 13 september