Overslaan en naar de inhoud gaan

Projectverloop

Projectverloop

Status

Binnenkort

Provincie

Weg

E313

Vanaf september 2020 kregen de verschillende betrokken partijen de kans om mee na te denken over het project. Het volledige verloop, de verslagen en de resultaten van de informatie- en luisterrondes in 2020 en 2021 kan u vinden op de pagina ‘Milieueffectenrapport’. Waar staan we anno 2022?

Omgevingsvergunning aangevraagd

Op 15 februari 2022 werd de aanvraag voor de omgevingsvergunning ingediend bij Ruimte Vlaanderen. In het kader van deze vergunningsprocedure start binnenkort een openbaar onderzoek. Tijdens het openbaar onderzoek kan iedereen gedurende 30 dagen de plannen inkijken en opmerkingen of bezwaren indienen:

  • Online via het publieke Omgevingsloket Vlaanderen (met referentie 2021164964)
  • Op het gemeentehuis, na afspraak met de desbetreffende dienst:
    • Lummen: telefonisch via 013 390 540 (Dienst Omgeving)
    • Beringen: telefonisch via 011 43 02 11 (Dienst Milieu)
    • Ham: telefonisch via 013 61 10 00 (Dienst Ruimte)
    • Tessenderlo: een afspraak kan je hier online maken

Herbekijk de online informatievergadering

Op maandag 30 mei om 19.30 uur organiseerden we een online informatievergadering naar aanleiding van de omgevingsvergunningsaanvraag en het openbaar onderzoek dat daarop volgt. Onderaan kan u de opname van de informatievergadering en de presentatie terugvinden. De vraag- en antwoordronde werd samengevat op de pagina 'Veelgestelde vragen'

Wat gebeurt er na het openbaar onderzoek?

Na het openbaar onderzoek verwerken team MER en Ruimte Vlaanderen de reacties voor het project-MER en de omgevingsvergunning. Uiteindelijk wordt beslist over het al dan niet goedkeuren van het project-MER en de omgevingsvergunning.