Vlaams-Brabant: onderhoudswerken op verschillende locaties

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt de komende weken op verschillende locaties in het wegdek van een aantal gewestwegen. De bestaande asfalt toplaag (bovenste laag) wordt verwijderd en vervangen door nieuw asfalt. Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, voert de aannemer de werken grotendeels na de avondspits en 's nachts (van 20u tot 6u) uit. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de werken in het najaar van 2013 uit te voeren, maar door slechte weersomstandigheden werden de werken uitgesteld tot het voorjaar van 2014.

Timing onder voorbehoud van weersomstandigheden

In de lijst hieronder wordt telkens de voorziene uitvoeringstermijn vermeld. Aangezien er niet geasfalteerd kan worden bij slecht weer, is het echter mogelijk dat de timing van de werken nog verschuift.

  • Kessel-Lo: de Diestsesteenweg (N2) tussen het kruispunt met de Paternosterstraat en dat van de Borstelstraat (5 mei)
  • Kortenberg: de Leuvensesteenweg (N2) tussen het kruispunt met de Noodbosweg en dat van de Wijnegemhofstraat (6-7 mei)
  • Wezembeek-Oppem: de Mechelsesteenweg (N227) tussen het kruispunt met de Koningsstraatje en het kruispunt met de Tervurenlaan (N3) (19-20-21 mei)

Omleidingen

Tijdens de werken ('s avonds en 's nachts) blijven de gewestwegen in kwestie in hun geheel afgesloten. Er wordt signalisatie geplaatst om het verkeer zo efficiënt mogelijk om te leiden. Kort voor de start van de werken worden er vooraankondigingsborden geplaatst zodat frequente gebruikers op de hoogte zijn van de werken.