Verkeershinder tijdens fasewissel werken N355 Koolhofvaart op grens tussen Nieuwpoort en Koksijde

Op maandag 17 februari 2014 zijn de werken gestart, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, aan de duiker over de Koolhofvaart op de N355 (Kinderlaan/Diksmuidse Weg) op de grens tussen Nieuwpoort en Koksijde. De eerste fase is afgerond. Voor de start van de tweede fase is er een tijdelijke onderbreking van het verkeer op de N355 nodig. Tussen dinsdag 29 april om 19u en woensdag 30 april om 6u30 is de N355 afgesloten voor het verkeer. Het einde van de tweede en laatste fase van de werken is voorzien eind juni 2014 (afhankelijk van de weersomstandigheden).

Wat?

Tussen dinsdag 29 april om 19u en woensdag 30 april 06u30 wordt de N355 ter hoogte van de werken volledig afgesloten voor alle verkeer. Dit is nodig om de signalisatie aan te passen en om de tijdelijke brug te verplaatsen voor de start van de tweede fase van de werken.

Werkwijze

In de eerste fase werd het verkeer over de ene helft van de duiker geleid, terwijl de andere helft werd afgebroken en vernieuwd.

Het verkeer moet nu verlegd worden over de nieuwe duiker (op het rijvak richting Diksmuide), zodat in de tweede fase de oude duiker (op het rijvak richting Nieuwpoort) kan worden afgebroken en vernieuwd.

Hinder & omleiding tijdens de onderbreking (fasewissel)

Aangezien de N355 ter hoogte van de werken afgesloten wordt voor alle verkeer zal het niet mogelijk zijn om van het op- en afrittencomplex nr. 3 (Nieuwpoort) richting Nieuwpoort te rijden of vanuit de richting Nieuwpoort naar het op- en afrittencomplex nr. 3 (Nieuwpoort) te rijden.

Er zijn omleidingen voorzien via het op- en afrittencomplex nr. 2 (Oostduinkerke).

Hinder & omleiding na de onderbreking (tweede fase)

Vanaf 30 april 2014 wordt de omleiding opnieuw dezelfde als deze in fase 1:

Het complex nr. 3 op de E40 in Nieuwpoort zal open blijven voor alle gemotoriseerd verkeer, enkel:

  • de afslag naar Nieuwpoort wordt afgesloten voor het verkeer op de E40 komende van het binnenland. Zij moeten op de afslag de richting Diksmuide volgen en vervolgens op de rotonde in Ramskapelle terugkeren naar Nieuwpoort
  • de oprit vanop de N355 naar de E40 richting Frankrijk wordt afgesloten voor het verkeer komende van Pervijze. Zij moeten ofwel in Pervijze de N35 ofwel ter hoogte van het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke de N39 volgen om het complex nr. 2 Oostduinkerke te bereiken en vandaar richting Frankrijk te rijden. Het verkeer voor de E40 richting Brugge wordt niet omgeleid.

Ter hoogte van de werken wordt het verkeer over twee versmalde rijstroken geleid. Eén voor elke rijrichting.

Timing fase 2

Het einde van de tweede en laatste fase van de werken is voorzien tegen eind juni 2014 (afhankelijk van de weersomstandigheden).