Twee weken herstellingswerken aan Kasteelstraat in Kruishoutem

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start, vandaag op 10 februari met herstellingswerken in de Kasteelstraat (N437) in Kruisem. De aannemer vervangt zes paddentunnels, die de gewestweg dwarsen. Voor de veiligheid wordt de Kasteelstraat afgesloten en rijdt het verkeer om in de beide richtingen. De werken duren twee weken.

 

6 nieuwe paddentunnels in Kasteelstraat
Vanaf maandag 10 februari vervangt de aannemer de beschadigde paddentunnels in de Kasteelstraat in Kruisem. Hij plaatst 6 nieuwe paddentunnels tussen de kruispunten met de Lozerstraat en de Passionistenstraat. Omdat elke tunnel de rijweg over de volledige breedte dwarst, moet de rijweg volledig dicht. De werken zullen twee weken duren. 

Paddentrek niet gehinderd
Het aanleggen van paddentunnels onder een weg helpt padden bij het veilig oversteken. Door het zachte weer is de paddentrek nu al gestart. Het vervangen van de paddentunnels gaat de trek niet hinderen. De aannemer zorgt ervoor na het beëindigen van de dagelijkse werken, dat de doorgangen beschikbaar blijven voor de nachtelijke paddentrek. 

Verkeerssituatie 
Het verkeer van Kruishoutem rijdt om via de Appelhoekstraat, Hoogrechemstraat, Kloosterstraat. Verkeer van Ouwegem richting Kruishoutem wordt omgeleid via de Lozerstraat, Wijkhuizestraat en de Passionistenstraat. De Appelhoekstraat, Hoogrechemstraat en de Lozerstraat tot de Wijkhuizestraat wordt tijdelijk éénrichting.
Zwaar verkeer (+3,5ton) vanuit de Nazarethsesteenweg richting centrum Kruishoutem wordt omgeleid via de Ouwegemsesteenweg, N60 en de Deinzestraat. Het zwaar verkeer vanuit het centrum Kruishoutem richting Lozer wordt omgeleid via de Nieuwstraat, N35 en de Boeregemstraat.

 

Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de vrijliggende fietspaden.

Alle info over de werken en omleidingsplannen staan op www.wegenenverkeer.be/kruisem