Renovatie viaduct Ledebaan in Aalst start op 30 april 2019

Op dinsdag 30 april starten de werken aan de bovenzijde van het viaduct aan de Ledebaan in Aalst. Het viaduct ondergaat een grondige renovatie waarbij de waterdichting en het wegdek met de fietspaden volledig vernieuwd worden. Het einde van deze renovatie is voorzien halverwege 2020. Ook op 30 april start iets verderop de laatste fase van de werken aan de rotonde van de Gentsesteenweg. Hierdoor gaan enkele nieuwe omleidingen in voege.  De werken aan de rotonde moeten klaar zijn tegen de zomer van 2019.

Grondige renovatie van het viaduct Ledebaan

Begin dit dit jaar startte de aannemer met betonherstellingen aan de onderkant van het viaduct. Vanaf 30 april werkt hij ook aan de de bovenkant van het viaduct. Na opbraak, bouwt de aannemer het viaduct terug op met een nieuwe waterdichting en een wegdek met gescheiden fietspaden. De brug krijgt ook nieuwe leuningen, nieuwe verlichting en een betonnen vangrail in het midden. De werken duren tot halverwege 2020.

Het gemotoriseerd verkeer krijgt één rijstrook in elke richting langs de kant van het viaduct waar er niet gewerkt wordt. In de eerste fase werkt de aannemer op de zijde richting E40. De op- en afrit  van en naar de N41 is hierdoor afgesloten. Verschillende omleidingen gaan in voege. 
 

Laatste fase rotonde Gentsesteenweg

De aannemer start op 30 april ook aan het tweede deel van de nieuwe rotonde ter hoogte van de Gentsesteenweg. Hij werkt vanaf dan aan de zuidelijke helft. De werken duren tot aan het bouwverlof (juli 2019). 

Alle plannen en meer info over de werken op en rond de ring van Aalst op www.ringaalst.be