Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg vrijliggende fietspaden Aarschotsesteenweg in Lier start op maandag 6 mei 2024

Aanleg vrijliggende fietspaden Aarschotsesteenweg in Lier start op maandag 6 mei 2024

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en stad Lier start op maandag 6 mei de heraanleg van de Aarschotsesteenweg (N10). Vanaf de brug over het Netekanaal tot aan het kruispunt met de Liersebaan komen comfortabele fietspaden op een veilige afstand van de weg. Tegelijk krijgt de rijbaan een nieuw wegdek met middenberm, nieuwe verlichting en bermen met grachten. In het kader van duurzaam waterbeheer leggen rioolbeheerders Aquafin en Pidpa een gescheiden riolering aan. Tijdens de riolerings- en wegenwerken geldt eenrichtingsverkeer naar Lier over de lengte van de werfzone. Doorgaand verkeer richting Heist-op-den-Berg volgt een omleiding vanaf de Ring rond Lier via Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte.

De Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “Vandaag de dag beschikt de Aarschotsesteenweg (N10) in Lier over onveilige fietspaden, een versleten wegdek en slechte verlichting. Oversteken wordt bemoeilijkt door het intense en snelle verkeer dat dagelijks voorbij rijdt. De wegbeheerder (AWV) zorgt in samenwerking met het stadsbestuur voor de aanleg van veilige fietspaden, over een lengte van ongeveer 2,4 kilometer (1,2 km per rijrichting). Goed voor een investering van 6 miljoen euro inclusief btw. Als alles vlot verloopt, beschikt de Aarschotsesteenweg tegen het zomers bouwverlof van 2025 over spiksplinternieuwe en veilige fietspaden.”

Gefaseerde werken beperken hinder

De aannemer voert de heraanleg uit in acht fases. Daardoor blijft de werfzone telkens beperkt. De eerste fase start op maandag 6 mei 2024 aan de oneven zijde, net voorbij de Liersebaan tot aan de Slenderstraat. Verkeer naar Lier kan de werken passeren volgens aangepaste verkeersregels. Zo krijgt de rijweg langs de werfzone tijdelijk het statuut van fietsstraat. Richting Koningshooikt geldt een omleiding en rijdt lokaal verkeer rond via de Berlaarsesteenweg en Spreet.

Ook werken in Berlaar

Zo’n vier kilometer verderop gaan de werken op de Aarschotsebaan in Berlaar een nieuwe fase in. Daar geldt hetzelfde principe voor verkeer: eenrichting naar Lier en dat vanaf het kruispunt Steenbeek met Gangelberg. Doorgaand en zwaar verkeer naar Heist-op-den-Berg blijft de omleiding vanaf de Ring rond Lier via Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte volgen. Voor lokaal verkeer wordt een plaatselijke omleiding voorzien.

Meest actuele planning online

De timing van de werken is onder voorbehoud van gunstige weer- en werfomstandigheden. Meer informatie en de meest actuele planning is steeds te raadplegen via wegenenverkeer.be/aarschotsesteenweglier.