Periodieke onderhoudswerken in tunnels: april 2019

Meerdere keren per jaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) periodieke onderhoudswerken uit aan de tunnels in haar beheer. Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, vinden de werken ’s nachts plaats. Overdag zijn de tunnels altijd open. Hieronder vindt u een overzicht voor de maand april.
 

Kennedytunnel: 1 en 2 april

In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 april wordt er in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 2 op woensdag 3 april, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21u en 05u is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20.30u afgesloten.
 

Craeybeckxtunnel: 3 en 4 april

In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 april wordt er in de Craeybeckxtunnel (E19) in Antwerpen gewerkt in de koker richting Antwerpen. De daaropvolgende nacht, van donderdag 4 op vrijdag 5 april, wordt er in de koker richting Brussel gewerkt. Tijdens de werken (tussen 21u en 06u) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid. De oprit van de Singel naar de Craeybeckxtunnel wordt vanaf 20.30u afgesloten.
 

Frans Tijsmanstunnel: 8 en 9 april

Tijdens de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 april wordt er in de Frans Tijsmanstunnel (R2) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Beveren. Tijdens de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 april is de koker richting Stabroek aan de beurt. Tijdens de werken (20u-06u) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de andere koker.
 

Beverentunnel: 10 en 11 april

Tijdens de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 april wordt er in de Beverentunnel (R2) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Stabroek. Tijdens de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 april is de koker richting Beveren aan de beurt. Tijdens de werken (20u-06u) wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de sluis van Kallo.
 

Vierarmentunnel: 15 en 16 april

Tijdens de nachten van maandag 15 en dinsdag 16 april (21.30u-05.30u) wordt er gewerkt in de Vierarmentunnel (R0) in Tervuren. Eerst in de tunnelkoker richting Zaventem, de nacht nadien in de koker richting Waterloo. Het verkeer waarvoor de koker is afgesloten rijdt tijdelijk via het bovenliggende kruispunt.
 

Oostertunnel: 17 april

In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 april  (20u-5u) wordt er gewerkt in de Oostertunnel (R23) in Leuven. De tunnel wordt in beide richtingen afgesloten. Het verkeer rijdt dan tijdelijk via het bovenliggende kruispunt (Martelarenplein).
 

Leonardtunnel (niveau -2): 18 en 23 april

Tijdens de nachten van donderdag 18 en dinsdag 23 april (21.30u-05.30u) wordt er gewerkt in de Leonardtunnel (niveau -2) op de Ring rond Brussel (R0). Eerst in de tunnelkoker richting Waterloo, nadien in de koker richting Zaventem. Verkeer op de R0 dat richting Zaventem rijdt, wordt de E411 richting Namen opgestuurd en moet keren over de brug van Overijse. Verkeer op de R0 dat richting Waterloo rijdt, wordt de E411 richting Brussel opgestuurd en moet keren onder het viaduct van Oudergem.
 

Leonardtunnel (niveau -1): 24 april

Tijdens de nacht van woensdag 24 april (21.30u-05.30u) wordt er gewerkt in de Leonardtunnel (niveau -1) op de ring rond Brussel (R0). De tunnelkokers zijn dan in beide richtingen afgesloten. Verkeer dat via de E411 richting Namen rijdt, wordt op de R0 richting Waterloo gestuurd en moet keren op het kruispunt van Groenendaal. Verkeer dat via de E411 richting Brussel rijdt, wordt op de R0 richting Zaventem gestuurd en moet keren op het kruispunt van Vierarmen.
 

Waaslandtunnel: 25 april

Tijdens de nacht van woensdag 25 april wordt er gewerkt in de Waaslandtunnel (N49a) in Antwerpen. De tunnel is tussen 20.00u en 04.00u volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid langs de Kennedytunnel.

'Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'