Overijse: Werken aan brug Bredestraat vanaf 13 januari

Op maandag 13 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken in de Bredestraat in Overijse, aan de brug onder de E411. Deze brug wordt onderstut, zodat na de werken ook de busbaan bovenop de E411 opnieuw in gebruik kan worden genomen. Tijdens de werken wordt de Bredestraat ter hoogte van de brug afgesloten in de rijrichting van de straat Breerijke. De werken duren tot eind januari.

 

Stutwerken aan brug onder E411

Wegen en Verkeer voert werken uit aan de brug van de E411 in de Bredestraat in Overijse. De brug wordt onderstut. Na de werken kan ook de busbaan bovenop de E411 opnieuw geopend worden. Momenteel voert de afdeling Expertise Beton en Staal (EBS), een gespecialiseerde afdeling van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid, een studie uit voor de volledige vernieuwing van de brug. 

Hinder voor het verkeer

De werken gaan van start op maandag 13 januari en duren volgens de huidige planning tot eind januari. Tijdens de werken is er geen hinder voor het verkeer op de E411. Na overleg met de gemeente Overijse is afgesproken dat tijdens de werken de Bredestraat in één rijrichting wordt afgesloten. Het verkeer richting het centrum van Overijse blijft mogelijk. Het verkeer in de andere richting wordt plaatselijk omgeleid via de Bredestraat naar de Speelberg, de Terhulpensesteenweg en Hoeilaartsesteenweg. De gemeente vraagt om niet via de Kerkeweg te rijden, aangezien deze enkel toegankelijk is voor plaatselijk verkeer. Fietsers kunnen steeds onder brug doorrijden in beide richtingen.  

 
Volg de werken online