Opletten voor gladheid tijdens de ochtendspits

Vannacht heeft op verschillende plaatsen in Vlaanderen gesneeuwd. Volgens de meest recente voorspellingen van Meteo Wing is er tijdens de ochtend nog kans op plaatselijke winterse buien. In combinatie met negatieve temperaturen kunnen de natte en besneeuwde wegen aanvriezen en zorgen voor gladheid op de weg. Zeker op de linkerrijstroken blijft het opletten.De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer waren de hele nacht in de weer met het sneeuw- en ijsvrij maken van de Vlaamse gewest- en autosnelwegen. Ze strooiden al 910ton zout.

Ook tijdens de ochtendspits doen de strooidiensten er alles aan om de wegen zoveel mogelijk sneeuw- en ijsvrij te houden. Bij hevige sneeuwval moeten weggebruikers echter wel rekening houden met een tijdelijk dicht gesneeuwd wegdek gezien de strooiwagens de kans moeten krijgen om hun volledige strooiroute af te rijden.

Het Agentschap Wegen en Verkeer, het Vlaams Verkeerscentrum en de federale Wegpolitie vragen aan weggebruikers om rekening te houden met gladheid als ze de weg op gaan en hun rijstijl aan te passen aan de toestand op de weg. Voor de meest actuele verkeerssituatie raden we aan om de site van het Vlaams Verkeerscentrum (www.verkeerscentrum.be) te raadplegen voor je de weg op gaat.