Nieuwe toplaag asfalt steenweg op Sint-Joris-Winge (N223) vanaf kruispunt Nieuwrodese steenweg tot aan de Duracell rotonde ring Aarschot (R25)

Een aannemer werkt in opdracht van Wegen en Verkeer vanaf maandag 16 september twee weken lang op de Steenweg op Sint-Joris-Winge in Aarschot, tussen het kruispunt met de Nieuwrodese Steenweg en het ‘Duracell-rondpunt’ met de Aarschotsesteenweg/Ter Heidelaan. De onderhoudswerken gebeuren over een totale afstand van 3,6 kilometer. Sinds gisterenavond 9 september voert de aannemer de drie opeenvolgende avonden en nachten voorbereidende werken uit tot en met de nacht van 11 op 12 september. Op die momenten zullen weggebruikers over maar een rijstrook i.p.v. twee rijstroken beschikken. Fietsers kunnen tijdens deze werken het fietspad blijven gebruiken.

 

Asfaltwerken ‘s nachts en in 4 fasen voor minder hinder

Het wegdek van de gewestweg is toe aan vernieuwing. Wegen en Verkeer vervangt de toplaag van het wegdek in beide rijrichtingen en brengt nieuwe markeringen aan. De werken worden worden ‘s nachts, van 19u00 tot 5u30, uitgevoerd in vier verschillende fasen.  

 

Tijdens de eerste en vierde fase van de werken zal het verkeer over het rijvak in de tegenovergestelde rijrichting worden geleid. Enkel het doorgaand verkeer op de ring zal mogelijk zijn ter hoogte van het kruispunt met de Gelderodeweg tijdens deze fases. Het verkeer dat vanuit het centrum naar de E314 wil rijden en andersom moet langs het ‘Duracell-rondpunt’ rijden.
 

Tijdens de tweede en derde fase zal er een omleiding in beide richtingen worden voorzien voor doorgaand verkeer via de Leuvensesteenweg (N19), Gaston Geenslaan, Nieuwlandlaan en de Nijverheidslaan tot op de Ter Heidelaan.

Tijdens de werken zullen de aanliggende woningen en woningen gelegen in een straat die enkel toegankelijk is via de werfzone, niet bereikbaar zijn met de auto.