Nieuw asfalt op N8 in Oudenaarde

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert gedurende één week lang, van maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus 2019, asfalteringswerken uit in de Leupegemstraat (N8) in Oudenaarde. Deze werken zijn nodig voor meer rijcomfort en een veiligere weg. Tijdens deze werken zal geen doorgaand verkeer mogelijk zijn.

 
 
Wat houden de werken in?

Tussen het rondpunt aan de Honoré de Wolfstraat (N8/N60) en het kruispunt met de Aalststraat en Edelareberg (N46/N8) krijgt het wegdek van de Leupegemstraat een nieuwe toplaag en op sommige plaatsen ook een nieuwe onderlaag in asfalt. De aannemer pakt ook verschillende verzakte riooldeksels aan tijdens deze werken. De aannemer werkt van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 23 augustus.

 
Omleiding autoverkeer

De aannemer voert alle werken per weghelft uit. Verkeer kan steeds in één richting langs de werfzone rijden: in de richting van rotonde Martens is verkeer altijd mogelijk. In de andere richting gelden omleidingen.  

 
Omleidingen voor fietsers

Fietsers komende vanuit Maarkedal volgen de omleiding via de fietstunnel onder de N60, vervolgens via Meersbloem en via Spei. Fietsers uit Brakel en de Sompelstraat volgen de omleiding via de Aalststraat (N46), Fonteinplein en via Diependaele. 

Alle info is te vinden op wegenenverkeer.be/oudenaarde