N75, Europalaan, As: start laatste fase

Zaterdag 26 april start de laatste fase van de werkzaamheden ter hoogte van het kruispunt van de N75 (Europalaan) met de N723 (Stationsstraat) en de N763 (Steenweg naar Maasmechelen) in As.
In de loop van het weekend zal het Agentschap Wegen en Verkeer de lokale verkeerssituatie aanpassen zodat de aannemer maandag 28 april kan verdergaan met de wegwerkzaamheden.

  • Na de omschakeling kan het verkeer tot het einde van de werkzaamheden op de N75 in beide richtingen over 1 rijstrook blijven rijden over het nieuwe wegdek dat de voorbije maanden werd aangelegd.
  • De N763 (Steenweg naar Maasmechelen) blijft voor iedereen bereikbaar dankzij een tijdelijk kruispunt op de N75.
  • De N723 (Stationsstraat) zal terug gedeeltelijk opengesteld worden. Het verkeer uit Dilsen kan vanaf dan terug het centrum bereiken en wie van de Stationsstraat komt, zal terug richting Genk kunnen rijden. Voor de andere richtingen blijven omleidingen gelden.

Het Agentschap Wegen en Verkeer vormt momenteel het kruispunt van de N75 (Europalaan) met de N723 (Stationsstraat) en de N763 (Steenweg naar Maasmechelen) om tot een ongelijkvloerse kruising. In de toekomst zal de N75 verbonden worden met deze straten door middel van op- en afritten. Om de ongelijkvloerse kruising te creëren zal de Europalaan ter hoogte van het kruispunt in de toekomst iets lager liggen en zullen de Stationsstraat en de Steenweg naar Maasmechelen met een brug verbonden worden.

De werkzaamheden moeten in oktober 2014 klaar zijn.