Krijgsbaantunnel (R11) maandag 14 december open voor verkeer

De werkzaamheden aan de ondertunneling van de veiligheidszone van de luchthaven in Deurne naderen na twee jaar stilaan hun voltooiing. Het einde van het volledige project is voorzien tegen voorjaar 2016, maar midden december zal de voor velen belangrijkste stap gezet worden. Dan gaat immers de tunnel open voor het verkeer en rijden chauffeurs na twee jaar niet langer langs de omleidingsweg.

Tunnel open voor verkeer

Bijna twee jaar na de start van de werken is het zover: de nieuwe tunnel van de Krijgsbaan, de verbindingsweg tussen Borsbeek en Mortsel, gaat open voor het verkeer. Vanaf maandagochtend 14 december zal de tunnel opengesteld worden voor doorgaand verkeer. In beide richtingen zal het verkeer in de tunnel beschikken over één rijstrook en een pechstrook. Aan de kant van Borsbeek zal er wel nog gewerkt worden aan de uitloophelling van de tunnel. Verkeer in de richting van Mortsel rijdt daar plaatselijk over de pechstrook en verkeer richting Borsbeek wordt tijdelijk op de rijstrook richting Mortsel gezet.

Einde project voorzien in voorjaar 2016

De opening van de tunnel is een belangrijke mijlpaal, maar het hele project zal pas volgend voorjaar klaar zijn. Terwijl de tunnel afgewerkt wordt, zijn de werken aan de bovengrondse heraanleg van de Krijgsbaan nog volop aan de gang. Na opening van de tunnel wordt er nog gewerkt aan de vernieuwing van de Zoomweg rond het Fort van Borsbeek, de perimeterweg op het luchthaventerrein en aan de keerlus langs de kant van Borsbeek.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze werken kunt u terecht op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer: www.wegenenverkeer.be/tunnelR11.