Heraanleg N41 in Hamme: 11 km fietssnelweg, 5 nieuwe kruispunten en renovatie twee bruggen

Morgen, op vrijdag 7 december stelt het Agentschap Wegen en Verkeer de Vlassenbroekbrug en Durmebrug open voor het verkeer. De heraanleg langs de N41 tussen de tunnel Elversele in Temse en het kruispunt met de Mechelsesteenweg (N17) in Dendermonde zijn nu volledig afgerond. Het agentschap maakt zo ruim 11 km veilig en comfortabel fietsen langs de N41 mogelijk tussen Sint-Niklaas en Dendermonde. Het agentschap heeft met dit project ook vijf kruispunten van de N41 heraangelegd en twee bruggen over de Schelde en de Durme volledig gerenoveerd. De werken startten in februari en hebben ongeveer één jaar geduurd.

Ruim 11 km veiliger en comfortabeler fietsen

Op vrijdag 7 december gaan de twee bruggen over de Schelde en de Durme open voor het verkeer. Hiermee is 9 km fietssnelweg beschikbaar tussen Dendermonde en Elversele (Temse). Dit stuk sluit perfect aan bij de heraanleg in Temse van vorig jaar. In totaal resulteert dit nu in ruim 11 km veilig fietsen. Het agentschap heeft vijf kruispunten van de N41 heringericht en de bruggen over de Durme en de Schelde volledig gerenoveerd. Ook het wegdek van de N41 zelf werd op enkele plaatsen grondig vernieuwd.


 

'Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.'