Aanpassen verkeerslichtenregeling N16 in Temse

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 28 augustus aanpassingen uit aan de verkeerslichtenregeling op het kruispunt van de Gasthuisstraat/Doornstraat met de N16 in Temse.  Op die manier zorgt AWV voor veiliger en vlotter verkeer op het kruispunt. De nieuwe regeling zou volledig klaar moeten tegen midden september.
 

Wat houden de werken in?
Vanaf woensdag 28 augustus, na de ochtendspits past AWV de regeling aan van de verkeersinstallatie boven de N16 aan het kruispunt met de Gasthuisstraat en de Doornstraat. Het doel van deze werken is om het kruispunt verkeersveiliger te maken voor alle weggebruikers. Het oversteken van de drukke N16 wordt veiliger gemaakt voor fietsers en voetgangers. Door het invoeren van een aparte groenfase worden alle linksafbewegingen nu conflictvrij. De aanpassingen gebeuren vanaf woensdag 28 augustus en zouden klaar moeten zijn midden september.

Verkeerssituatie
Tijdens de werken kan het verkeer langs de werfzone.

Minder hinder
Het slijpen van de lussen gebeurt 's nachts. 

Kruispunt vlotter en veiliger
Deze aanpassingen zijn een eerste stap. De gemeente Temse onderzoekt momenteel samen met AWV om de voorsorteerstroken in de Doornstraat en de Gasthuisstraat te verlengen om zo het verkeer nog vlotter te kunnen laten verlopen.