Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder hinder

Werken zonder hinder is niet mogelijk. Toch is het belangrijk om de hinder voor de weggebruikers, omwonenden en ondernemingen maximaal te beperken. Hiervoor heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), in samenwerking met het expertisecentrum Smart Mobility en het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW), een Minder Hinder draaiboek en een Minder-hinder toets uitgewerkt voor een uniforme en transparante aanpak van hinder bij zowel grote als kleine wegenwerken, op hoofdwegen en secundaire wegen, op drukke kruispunten en stille buurtpleinen.

Via dit platform vind je alle informatie. Het biedt iedere gebruiker vanuit zijn eigen perspectief (wegbeheerder, aannemer, intitiatiefnemer, …) een overzicht over Minder Hinder in elke fase van het project. De uitgebreide informatie kan je terug vinden in het volledige draaiboek. Je kan ook alle informatie omtrent de Minder Hinder toets terug vinden en enkele best practices of voorbeeldprojecten bekijken. 

Heeft u zelf een voorbeeld van goede praktijk, een uitgewerkte case, een vraag of een bemerking? Aarzel dan niet om dit te melden via communicatie@wegenenverkeer.be.