Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwwerk Informatie Management - BIM

Het belang van BIM (digitaal samenwerken in de bouwsector) groeit, ook voor infrastructuurprojecten. Als wegbeheerder willen wij hierin richtinggevend zijn, zowel voor het samenwerken tijdens de studie en uitvoering van projecten, als voor het gebruik van intelligente informatiemodellen tijdens het verdere beheer en onderhoud. Wij kunnen dit uiteraard niet alleen, een constructieve samenwerking met al onze projectpartners is cruciaal voor het slagen van ons BIM-traject. ​

BIM nieuws

Over ons

Binnen AWV is de centrale afdeling ‘Planning en Coördinatie’, en meer bepaald het ‘Team BIM’, verantwoordelijk voor het opmaken en uitvoeren van het AIM-BIM programma. Voor het opbouwen van de OTL voor de verschillende technische disciplines en het uitwerken van de BIM richtlijnen voor investeringsprojecten en opdrachten voor Beheer & Onderhoud werkt het Team BIM nauw samen met experten uit de territoriale AWV-afdelingen en externe experten.

Naar opdrachtnemers toe zijn het voornamelijk de territoriale afdelingen die opdrachten of bestekken waarin een BIM samenwerking vervat zit, zullen uitbrengen op de markt. Voor de nodige inhoudelijke en technische BIM ondersteuning tijdens die opdrachten staat er iemand van Team BIM in.

Wij staan steeds tot uw dienst!

Het BIM verhaal is een samenwerking tussen AWV als opdrachtgever en voornamelijk studiebureaus en aannemers als opdrachtnemers. Alle projectpartners worden zo vroeg mogelijk betrokken in het BIM proces.

Contact

Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief, zo blijf je op de hoogte.

Geef jouw input

We hopen ook van jouw feedback te krijgen op het​ BIM-protocol en BIM-uitvoeringsplan voor infrastructuur of onze andere bestekteksten rond BIM.

Wil je een vraag stellen, feedback geven, of heb je een problemen met de OTL? Laat het ons weten!