Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe riolering, onderhoud wegdek en veiligere fietspaden op de Diestsesteenweg/Staatsbaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Weg

N2

UPDATE 21/09/2023: Op woensdag 20 september organiseerde Wegen en Verkeer samen met partners Fluvius, Aquafin en de gemeentebesturen van Tielt-Winge en Bekkevoort een informatiemoment voor omwonenden en handelaars van binnen de toekomstige werfzone. De getoonde informatiepancartes vindt u samen met een korte animatievideo die alle info over de werken bundelt terug onder het tabblad 'Documenten'

Wat en waarom?

Gescheiden rioleringsstelsel, nieuwe indeling rijweg en bredere fietspaden

Wegen en Verkeer plant vanaf het najaar van 2023 verschillende ingrepen op de Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2). Over een afstand van 4,2 kilometer tussen de Robbesrodestraat in Bekkevoort en de Blerebergstraat in Tielt-Winge wordt onder meer het gescheiden rioleringsstelsel verder doorgetrokken, krijgt de rijweg een nieuwe indeling en wordt er ruimte gemaakt voor bredere fietspaden in beide richtingen.

2021-06-30_AWV_N2_Tielt-Winge_Bekkevoort_projectzone

Lees alles over hoe de Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2) er in de toekomst zal uitzien op het tabblad Situatie na de werken

Timing en impact?

Nutswerken vanaf najaar 2022, wegeniswerken vanaf oktober 2023

Vanaf maandag 26 september 2022 starten de nutsmaatschappijen met het verplaatsen van de nutsleidingen. Pas als alle nutsleidingen zijn verplaatst, start Wegen en Verkeer met de wegenwerken. Als alles vlot verloopt kunnen we de nutswerken eind september 2023 afronden.

Alle informatie over de timing van de werken kan u vinden op het tabblad Timing en fasering. Lees meer over de hinder en impact van de werken op het tabblad Actuele hinder.

Meer investeren in fietspaden

Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert steeds meer in fietsinfrastructuur. Dankzij het Vlaamse relanceplan worden extra middelen vrijgemaakt voor fietspaden langs gewestwegen. Zo krijgt het fietsnetwerk in Vlaanderen meer vorm en wordt fietsen veiliger en comfortabeler, zodat morgen nog meer mensen de fiets nemen.