Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe riolering, onderhoud wegdek en veiligere fietspaden op de Diestsesteenweg/Staatsbaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N2

UPDATE 12/04/2024: op maandag 15 april, vlak na de paasvakantie, gaan de werken op de Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2) een volgende fase in en wordt de werfzone uitgebreid tot aan Schillekensberg. Ook verkeer richting Leuven volgt vanaf dan een korte omleiding via lokale wegen. Meer info over de hinder en omleidingen vindt u onder het tabblad 'Actuele hinder'

Wat en waarom?

Gescheiden rioleringsstelsel, nieuwe indeling rijweg en bredere fietspaden

Wegen en Verkeer plant vanaf het najaar van 2023 verschillende ingrepen op de Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2). Over een afstand van 4,2 kilometer tussen de Robbesrodestraat in Bekkevoort en de Blerebergstraat in Tielt-Winge wordt onder meer het gescheiden rioleringsstelsel verder doorgetrokken, krijgt de rijweg een nieuwe indeling en wordt er ruimte gemaakt voor bredere fietspaden in beide richtingen.

We maakten een korte animatievideo die alle info over de werken bundelt.

2021-06-30_AWV_N2_Tielt-Winge_Bekkevoort_projectzone

Lees alles over hoe de Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2) er in de toekomst zal uitzien op het tabblad Situatie na de werken

Timing en impact?

Nutswerken vanaf najaar 2022, wegeniswerken vanaf oktober 2023

Op maandag 26 september 2022 startten de nutsmaatschappijen met het verplaatsen van de nutsleidingen. De wegen- en rioleringswerken worden uitgevoerd vanaf 16 oktober 2023 tot eind 2025.

Alle informatie over de timing van de werken kan u vinden op het tabblad Timing en fasering. Lees meer over de hinder en impact van de werken op het tabblad Actuele hinder.

Meer investeren in fietspaden

Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert steeds meer in fietsinfrastructuur. Dankzij het Vlaamse relanceplan worden extra middelen vrijgemaakt voor fietspaden langs gewestwegen. Zo krijgt het fietsnetwerk in Vlaanderen meer vorm en wordt fietsen veiliger en comfortabeler, zodat morgen nog meer mensen de fiets nemen.