Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Binnenkort

Weg

N2

Hinder tijdens werken nutsmaatschappijen (vanaf 26 september 2022)

Op maandag 26 september 2022 starten de nutsmaatschappijen met het verplaatsen van de nutsleidingen. Zij beginnen aan de noordkant van de weg, waar het verkeer richting Leuven rijdt. Later zullen de werken verplaatsen naar de zuidkant van de weg.

De hinder blijft beperkt voor doorgaand verkeer. De Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2) blijft tijdens de werken open voor alle verkeer. Auto- en vrachtverkeer kan steeds in beide richtingen op de Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2) blijven rijden, maar moet ter hoogte van de werfzone over de middenstrook. Aan de werfzone geldt ook een verminderde snelheid.

Hinder tijdens riolerings- en wegeniswerken (vanaf midden oktober 2023)

Midden oktober 2023 starten de riolerings- en wegeniswerken. De aannemer start aan de noordkant van de weg, ter hoogte van de Blerebergstraat, en schuift verder op richting het centrum van Bekkevoort. 

Fietsers

Fietsers volgen tijdens de werken in beide richtingen een omleiding aan de noordkant van de Diestsesteenweg via de Oude Leuvensebaan en de Heuvelstraat. 

Auto's en vrachtwagens

Gemotoriseerd verkeer richting Diest zal van bij de start van de werken omgeleid worden via de Statiestraat, Halensebaan, Driesstraat en de Oude Tiensebaan. Verkeer op de steenweg richting Leuven kan langs de werfzone doorrijden. 

Later, wanneer de werken in de zone tussen de Oude Tiensebaan en de Robbesrodestraat opstarten, zal ook het verkeer richting Leuven een omleiding moeten volgen. Wanneer daar meer duidelijkheid over is, leest u daar meer over op deze pagina.