Overslaan en naar de inhoud gaan

Timing en fasering

Timing en fasering

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N211
N202

Werken in vijf fasen

De werken op de Wolvertemsesteenweg worden in 5 fasen uitgevoerd.

Fase 1

In de eerste fase van de werken worden er rioleringswerken uitgevoerd. Eerst wordt de bestaande infrastructuur opgebroken. Daarna worden er drie persputten en twee ontvangstputten gebouwd zodat de nieuwe rioleringsbuizen geperst kunnen worden. De rioleringsbuizen worden ook geperst, tussen huisnummer 98 op de Wolvertemsesteenweg en de Kloosterpoort. De werken van de eerste fase worden uitgevoerd van oktober 2020 tot de zomer van 2021.

Fase 2

In de tweede fase van de werken worden er open sleuven gegraven om de rioleringswerken uit te voeren tussen het kruispunt met de Brusselsesteenweg en huisnummer 98. Fase 2 wordt uitgevoerd tussen het voorjaar en de zomer van 2021. Dit betekent dat fase 2 gelijktijdig wordt uitgevoerd met de laatste werkzaamheden van fase 1.

Fase 3

In de derde fase wordt de Wolvertemsesteenweg opnieuw aangelegd. In de derde fase wordt er gewerkt op het openbaar domein, over de hele werfzone. In deze fase wordt de Wolvertemsesteenweg opnieuw aangelegd, met een rijstrook in elke rijrichting. De werken van deze derde fase worden uitgevoerd in de zomer en het najaar van 2021.

Fase 4

In de vierde fase wordt er gewerkt aan het bufferbekken ter hoogte van de Kloosterpoort. Het bufferbekken wordt vergroot om zo in de toekomst meer water op te kunnen vangen. Deze werken worden uitgevoerd uit in september en oktober 2021.

Fase 5

In de vijfde en laatste fase wordt de asfaltverharding van de parkeerstrook voor de handelaars op de Wolvertemsesteenweg, aan de kant van de even huisnummers, vernieuwd. Deze werken worden uitgevoerd in het najaar van 2021.

Klik op de afbeelding om de vijf fasen van de herinrichting van de Wolvertemsesteenweg in detail te bekijken.