Overslaan en naar de inhoud gaan

Bereikbaarheid handelskern

Bereikbaarheid handelskern

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N211
N202

Alternatieve parkings in Grimbergen

De werken aan de Wolvertemsesteenweg zullen een grote impact hebben op de bereikbaarheid van de handelaars in de stationsbuurt. Om de bereikbaarheid zo groot mogelijk te houden, worden er verschillende minderhinder-maatregelen uitgewerkt.

2020-10-21_N211_Wolvertemsesteenweg_Grimbergen_situeringskaart_parking Stationsstraat_Situeringskaart parking

Parkeren in Beiaardlaan, Keienberglaan en Schaasput

Tijdens de volledige duur van de werken zullen de Keienberglaan en de Beiaardlaan doodlopen op het kruispunt met de Wolvertemsesteenweg. In beide straten voeren we een blauwe zone in.

  • In de Keienberglaan is dat aan de ene kant van de weg van aan de Wolvertemsesteenweg tot de Schaasput en aan de andere kant van de weg tot aan de Steenpoeldreef
  • In de Beiaardlaan is dat aan de ene kant van de weg tot aan de parking van Salons de Romree en aan de andere kant tot en met huisnummer 32

Er kan hier 2 uur geparkeerd worden voor een bezoek aan de handelaars. Door de invoering van tijdelijk parkeren behouden we bovendien voldoende circulatie op deze parkeerplaatsen.

Ook in de Schaasput werd er een tijdelijke blauwe zone ingesteld.

Tijdelijke parking in Stationsstraat

Klanten van de handelszaken kunnen vanaf midden januari gebruik maken van een tijdelijke parking in de Stationsstraat ter hoogte van huisnummer 22. De aannemer zal in totaal 20 tijdelijke parkeerplaatsen aanleggen vanaf de eerste week van januari 2021. Bezoekers en klanten van de handelszaken kunnen zo via het pleintje van de Schaasput en het wandelpad te voet naar de Wolvertemsesteenweg wandelen. Aan de Schaasput zelf kan er ook geparkeerd worden.

Werfzone tot huisnummer 98 beschikbaar in eerste fase

Tijdens de werken van fase 1 zal de zone tussen het kruispunt met de Brusselsesteenweg en huisnummer 98 tot de werfzone behoren, maar nog steeds toegankelijk zijn met de wagen. U kan hier kort parkeren om boodschappen op te halen. Vanaf fase 2 werkt de aannemer in deze zone aan de riolering in open sleuf en is parkeren hier niet meer mogelijk.

Voetgangerszone in de werfzone

Aan beide kanten van de werfzone voorzien we een voetgangerszone zodat u te voet of met de fiets aan de hand de handelaars kan bereiken.

Parking Fenikshof bereikbaar via Wolvertemsesteenweg

De toegang tot de parking van het Fenikshof is vandaag bereikbaar via de Abdijstraat. Als de werken aan de Wolvertemsesteenweg starten, zal het niet langer mogelijk zijn om vanuit de Beiaardlaan of de Wolvertemsesteenweg de Abdijstraat in te rijden. Daarom maken we een nieuwe toegang tot de parking ter hoogte van de Kloosterpoort. Die kan u bereiken vanaf het kruispunt van de Wolvertemsesteenweg met de Hogesteenweg en de Rijkenhoekstraat. Op de parking voorzien we een voetgangerszone, afgeschermd van het autoverkeer. Zo kunnen voetgangers zich vlotter verplaatsen van de Abdijstraat tot de parking en omgekeerd.