Overslaan en naar de inhoud gaan

Situatie na de werken

Situatie na de werken

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N211
N202

Rioleringswerken onder de Wolvertemsesteenweg

In het najaar van 2019 voerde Wegen en Verkeer boringen uit om meer zicht te krijgen op de bodem en de huidige riolering. Die boringen toonden aan dat er een waterdichte laag aanwezig is in de ondergrond, tussen het kruispunt met de Brusselsesteenweg en huisnummer 98. Vanaf huisnummer 98 tot aan het kruispunt met de Keienberglaan is er geen waterdichte laag aanwezig in de ondergrond.

Gebruik van verschillende methodes

Omdat de ondergrond zo sterk verschilt tussen de Keienberglaan en de Brusselsesteenweg, maken we gebruik van verschillende methodes om de rioleringswerken uit te voeren.

  • Waar de waterdichte laag aanwezig is in de bodem, werken we met een open sleuf, met waterremmende schermen aan elke zijde.
  • Waar er geen waterdichte laag is, werken we met een persing.

De rest van de werfzone, tussen het kruispunt met de Keienberglaan en de zandweg ter hoogte van Kloosterput,  krijgt ook nieuwe riolering. Over de hele zone wordt er gescheiden riolering aangelegd.

Tip: klik op de dubbele pijl rechtsboven om de foto's volledig te bekijken. U ziet vervolgens op de foto's de persput aan het bufferbekker,  de voorbereiding van microtunneling: injecteren van grout, de zeefmachine, de ontvangstput aan de Beiaardlaan waar de U-vormige markering toont waar de buizen doorgeperst worden en tenslotte de projectmanager die perfect binnen de diameter van de nieuwe rioleringsbuizen past.

Groter bufferbekken

Naast de rioleringswerken en de wegeniswerken worden er ook werken uitgevoerd aan het bufferbekken ter hoogte van de Kloosterpoort. Het bufferbekken wordt vergroot zodat het verzamelde regenwater - uit de nieuwe rioleringen onder de Brusselsesteenweg en de Wolvertemsesteenweg - hier kan worden opgevangen.

Klik op de afbeelding om een overzicht te krijgen van de rioleringswerken op de Wolvertemsesteenweg.

Nieuwe weginfrastructuur

Naast de nieuwe riolering, pakken we de inrichting van de weg bovengronds ook aan.

Op de Wolvertemsesteenweg wordt een nieuwe laag asfalt geplaatst en rijdt het autoverkeer op een rijstrook per rijrichting. Ter hoogte van het kruispunt met de Brusselsesteenweg, wordt een afslagstrook richting Mierendonk en Spaanse Linde aangelegd alsook een afslagstrook richting Beigem. Bushaltes in de werfzone worden ook aangepast zodat reizigers op een veilige en comfortabele manier het openbaar vervoer kunnen gebruiken.

Langs beide zijden van de weg wordt ook een fietspad aangelegd, met een rode asfaltlaag vanboven. Naast dat fietspad komt een voetpad. Vervolgens wordt de parkeerstrook voor de handelaars op de Wolvertemsesteenweg ook vernieuwd, aan de kant van de even huisnummers.

Klik op de afbeelding om een bovenaanzicht van de vernieuwde Wolvertemsesteenweg te zien.