Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Antwerpsesteenweg (N70) aan op- en afritten R4

Heraanleg Antwerpsesteenweg (N70) aan op- en afritten R4

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N70

In augustus dit jaar starten de nutsmaatschappijen met het vernieuwen van de leidingen aan het knooppunt R4 - Antwerpsesteenweg. Dit is later dan voorzien door vertragingen opgelopen als gevolg van de COVID19-pandemie. Noodgedwongen schuift hierdoor ook de start van de wegen- en rioleringswerken op naar maart 2022.

In Oostakker ligt het knooppunt van de R4 met de N70. De huidige op- en afritten van de R4 komen uit op twee kruispunten met verkeerslichten op de N70. Deze punten zijn druk, onoverzichtelijk en erg gevaarlijk, zeker voor de vele fietsers. Het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Gent investeren daarom in een heraanleg van de N70. Samen willen we de weg veiliger maken voor alle weggebruikers.

Farys maakt van de wegenwerken gebruik om onder de weg een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen. In augustus 2021 starten de nutswerken. In maart 2022 volgen de wegen- en rioleringswerken.

Wat en waarom?

Wat gaan we doen?

We maken van de N70 een veiliger weg voor alle weggebruikers. Dat doen we door de aanleg van bredere en veiligere fietspaden, overzichtelijke kruispunten, veiligere fietsoversteken en conflictvrije verkeersregelingen. 

Lees meer

Waar zullen we werken?

De N70 krijgt een facelift van de Herman Teirlinckstraat in Oostakker tot aan de bushalte op de grens met Lochristi. 

Overzichtskaart - N70

Timing en impact?

Timing

In augustus 2021 gaan de nutswerken van start. Dan gaan de nutsmaatschappijen aan de slag om hun leidingen voor water, gas, elektriciteit en telecommunicatie te vernieuwen.

In maart 2022 starten de wegen- en rioleringswerken. Ze zullen ongeveer 2 jaar duren.

Lees meer over de timing en impact van deze werken.