Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Antwerpsesteenweg (N70) aan op- en afritten R4

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N70

In Oostakker ligt het knooppunt van de R4 met de N70. De huidige op- en afritten van de R4 komen uit op twee kruispunten met verkeerslichten op de N70. Deze punten zijn druk, onoverzichtelijk en erg gevaarlijk, zeker voor de vele fietsers. Het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Gent investeren daarom in een heraanleg van de N70. Samen willen we de weg veiliger maken voor alle weggebruikers. Farys maakt van de wegenwerken gebruik om onder de weg een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen

Wat en waarom?

Wat gaan we doen?

We maken de N70 veiliger voor alle weggebruikers. Dat doen we door de aanleg van bredere en veiligere fietspaden, overzichtelijke kruispunten, veiligere fietsoversteken en conflictvrije verkeersregelingen. 

Lees meer over wat we gaan veranderen.

Waar zullen we werken?

De N70 krijgt een facelift van de Herman Teirlinckstraat in Oostakker tot aan de bushalte op de grens met Lochristi. 

Overzichtskaart - N70

Timing en impact?

Wegen- en rioleringswerken tot eind 2024

De voorbereidende nutswerken zijn in voorjaar 2022 afgerond. Aansluitend zijn de wegen- en rioleringswerken gestart. Die zullen duren tot eind 2024. We werken gefaseerd, om de hinder voor buurtbewoners, handelaars en doorgaand verkeer zo veel mogelijk te beperken.

Lees meer over de timing en impact van deze werken.

Werken in de omgeving

In de omgeving van de herinrichting van de Antwerpsesteenweg (N70) zijn ook andere overheden aan het werk. Waar wordt er gewerkt en welke hinder kan u verwachten? Op www.gentopweg.be vindt u een overzicht van alle grote werken in de regio rond het noorden van Gent.