Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N70

Verkeershinder

Afhankelijk van de fase van de werken, is er een andere verkeerssituatie.

 

Alle timings zijn onder voorbehoud van goede weersomstandigheden en een vlot verloop van de werken. Neem regelmatig een kijkje op deze website voor de actuele stand van zaken. Via de nieuwsbrief krijgt u alle updates rechtstreeks in uw mailbox.

Verkeersmaatregelen vanaf 8 september - najaar 2023 (fase 8B)

De werken ter hoogte van de Drieselstraat en de op- en afrit van de R4 lopen verder. Lees onder de kaart meer over de verkeersmaatregelen.

Voetgangers en fietsers

  • Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone steeds passeren. 

Openbaar vervoer

  • Buslijn 38 tussen de Blaarmeersen in Gent en Achtendries in Sint-Amandsberg volgt de normale route via de Antwerpsesteenweg (N70). 

Autoverkeer

  • Langs de werfzone rijdt het verkeer in beide richtingen over 1 versmalde rijstrook.
  • De op-/afrit van de R4 richting Gent-Zeehaven is afgesloten. Verkeer op de R4 vanuit Destelbergen dat wil afslaan richting Oostakker, rijdt verder naar complex Schansakker en keert daar. Verkeer op de Antwerpsesteenweg (N70) vanuit Gent dat naar de R4 richting Gent-Zeehaven wil, rijdt eerst via de R4 in de omgekeerde richting naar Destelbergen (afrit nr. 4) om daar te keren.
  • De aansluiting met de Drieselstraat is volledig afgesloten. Er is een omleiding via de Palingstraat en Smalle Heerweg.

Oorspronkelijk is gecommuniceerd dat de Drieselstraat in de zomer van 2023 tijdelijk opnieuw toegankelijk zou zijn. Door een gewijzigde aanpak is dit helaas toch niet mogelijk. Omwille van een aangepaste planning en het gebruik van nieuwe uitvoeringstechnieken is het nodig dat de aansluiting met Drieselstraat minstens tot eind 2023 afgesloten blijft. De omleiding via de Palingstraat en Smalle Heerweg blijft van kracht.

Latere fasen

Over de volgende fasen informeren we u later in detail. 

We stellen voor de heraanleg een omgevingsmanager aan. Bewoners en ondernemers uit de buurt kunnen bij hem terecht met vragen over de werken. De contactgegevens leest u op het tabblad 'Contact'.