Overslaan en naar de inhoud gaan

Timing en fasering

Timing en fasering

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N70

Timing en fasering van de werken

De wegen- en rioleringswerken zijn gestart in april 2022. Deze werken zullen ongeveer 2 jaar duren. Om de hinder voor buurtbewoners, handelaars en doorgaand verkeer te beperken, werken we in verschillende fasen. In het voorjaar van 2022 zijn er al verschillende fasen afgerond, hieronder vind je een overzicht van de fasen van zomer 2022 tot voorjaar 2023.

Afhankelijk van de fase van de werken, is er een andere verkeerssituatie. U leest er alles over op het tabblad actuele hinder.

  • Fase 4: midden juni - begin juli: we werken aan de noordelijke hoek van het kruispunt met de Orchideestraat.
  • Bouwverlof: 8 juli - 1 augustus 2022 (verkeersmaatregelen fase 4 blijven behouden)
  • Fase 5: augustus - half september 2022: we starten met de werken aan de noordzijde van de Antwerpsesteenweg (N70), van voor het kruispunt met de Herman Teirlinckstraat tot aan de brug van de R4. Ook aan de aansluiting met de Groenstraat wordt gewerkt. Oorspronkelijk was gepland dat de werken aan de Groenstraat nog voor het bouwverlof zouden plaatsvinden, maar door onvoorziene omstandigheden was dat niet mogelijk. Daarom is beslist om deze werken te verschuiven tot na het bouwverlof . 
  • Fase 6: september 2022 - november 2023: in deze fase zijn de werken aan de aansluiting met de Groenstraat en het noordelijk deel van de Orchideestraat afgerond. De werken aan de noordzijde van de Antwerpsesteenweg (N70) lopen verder (dezelfde zone als fase 5). Tijdens deze fase voeren we ook de eerste voorbereidende werken uit ter hoogte van het kruispunt met de Drieselstraat. 
  • Fase 7 …: over de volgende fasen, met o.a. de zuidzijde van de Antwerpsesteenweg, informeren we je later nog in detail.

Deze timing is afhankelijk van goede weersomstandigheden en een vlot verloop van de werken.