Overslaan en naar de inhoud gaan

De herinrichting van de Bergensesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N6

Wat en Waarom?

Herinrichting van 2,5 kilometer

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en Aquafin richten de Bergensesteenweg (N6) vanaf oktober 2020 opnieuw in. De herinrichting loopt over een afstand van 2,5 kilometer, van aan het kruispunt met de Ruisbroeksesteenweg tot aan het kruispunt met de Brusselbaan.

Een volledige herinrichting houdt in dat niet enkel de ondergrondse infrastructuur helemaal wordt aangepakt, maar ook dat de auto- en fietsinfrastructuur wordt aangepast. Zo zullen er veilige en afgebakende fietspaden zijn. Voor het autoverkeer komen er parallelle ventwegen. Die ventwegen verminderen het aantal kruisende bewegingen van voertuigen. Deze ventwegen komen de veiligheid en leefbaarheid ten goede. De Bergensesteenweg zal fraaier ogen en aangenamer zijn voor omwonenden, handelaars en het doorgaand verkeer.

De nieuwe Bergensesteenweg in 3D!

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw investeerde in een heus 3D-infoloket. In dat infoloket kan je jezelf verplaatsen naar elf locaties op de Bergensesteenweg. Op die elf plekken kan je dan vergelijken hoe de huidige Bergensesteenweg eruit ziet en hoe de weg er in de toekomst zal uitzien. 

  • Bezoek hier het 3D-infoloket.
  • Bekijk hier een tutorial over het 3D-infoloket.
N6 Bergensesteenweg Sint-Pieters-Leeuw Olmenlaan 3D

Het kruispunt met de Olmenlaan na de werken. Bekijk alle toekomstbeelden op het 3D-infoloket.

Timing en impact?

Volgende fases vanaf augustus 2022

De werken op de Bergensesteenweg bestaan uit acht fases. Die vinden plaatst tussen eind 2020 en 2027. Tussen oktober 2020 en oktober 2021 werd de eerste fase van de werken uitgevoerd. De volgende fases worden uitgevoerd vanaf augustus 2022.

Algemene info over de timing en fasering vindt u op het tabblad ‘Timing en fasering’. Meer info over de verkeershinder tijdens deze fase op het tabblad ‘Actuele hinder’.