Overslaan en naar de inhoud gaan

De herinrichting van de Bergensesteenweg

De herinrichting van de Bergensesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N6

UPDATE 26/03/2021: De voorbije weken werkte de aannemer aan de opbouw van het wegdek. De onderfundering en de asfalt onderlagen werden aangebracht aan de kant Georges Wittouckstraat. Zowel de fiets- (in rood asfalt) als de voetpaden worden de komende weken afgewerkt. Volgens de huidige planning verhuist de werfactiviteit na de paasvakantie naar de andere weghelft, kant Olmenlaan. Een precieze datum is op dit moment nog niet gekend, omwille van de weersgevoeligheid van onder andere het aanleggen van de fietspaden. De fasewissel zal ook heel wat extra hinder voor het verkeer met zich meebrengen omdat er enkel in de richting van Brussel doorgang langs de werfzone mogelijk is. Lokaal verkeer dat op de Bergensesteenweg rijdt en richting Halle wil, wordt via lokale straten omgeleid. Doorgaand zwaar vrachtverkeer richting Halle wordt via de Ring rond Brussel (R0) en volgende afrittencomplexen gestuurd.  

Het 3D-infoloket

3D-infoloket over Bergensesteenweg 

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw investeerde in een heus 3D-infoloket. In dat infoloket kan je jezelf verplaatsen naar elf locaties op de Bergensesteenweg. Op die elf plekken kan je dan vergelijken hoe de huidige Bergensesteenweg eruit ziet en hoe de weg er in de toekomst zal uitzien. U kan het 3D-infoloket raadplegen door op onderstaande button te klikken. 

Hoe gebruik ik het 3D-infoloket?

In afwachting van het 3D-infoloket, maken we je met een instructievideo alvast wegwijs in deze handige, interactieve tool.

Wat en waarom?

Herinrichting van 2,5 kilometer

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en Aquafin richten de Bergensesteenweg (N6) vanaf oktober 2020 opnieuw in. De herinrichting loopt over een afstand van 2,5 kilometer, van aan het kruispunt met de Ruisbroeksesteenweg tot aan het kruispunt met de Brusselbaan.

Een volledige herinrichting houdt in dat niet enkel de infrastructuur voor het autoverkeer wordt aangepakt, maar dat de fietsinfrastructuur wordt aangepast. Zo zullen er veilige en afgebakende fietspaden zijn. Om de infrastructuur voor het autoverkeer aan te passen worden er parallelle ventwegen aangelegd. Die ventwegen verminderen het aantal kruisende bewegingen van voertuigen. Deze ventwegen komen de veiligheid en leefbaarheid ten goede. De Bergensesteenweg zal fraaier ogen en aangenamer zijn voor omwonenden, handelaars en het doorgaand verkeer.

Timing en impact?

Fase 1 start in oktober 2020

De werken op de Bergensesteenweg bestaan uit acht fases. Meer daarover kan je vinden onder het tabblad ‘Timing en fasering’ in de zijbalk. 

De eerste fase van de herinrichting start in oktober 2020. Tijdens deze fase zal er gewerkt worden op de kruispunten van de Bergensesteenweg met de Georges Wittouckstraat en de Olmenlaan. Informatie over die werken vindt u terug onder het tabblad ‘Actuele hinder’.

Volgens de huidige planning eindigen de werken op de Bergensesteenweg eind 2026.

Situeringskaart van de herinrichting van de Bergensesteenweg