Overslaan en naar de inhoud gaan

De herinrichting van de Bergensesteenweg

De herinrichting van de Bergensesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N6

UPDATE 21/12/2020: Het gescheiden rioleringsstelsel aan de kant van de Georges Wittouckstraat is zo goed als afgewerkt. De aannemer moet de eerste weken na Nieuwjaar enkel nog een deel van de hoofdleiding voor het afvalwater aanleggen en nadien de huisaansluitingen maken. Daarna start de heropbouw van het wegdek: vanaf midden januari wordt eerst het voetpad tussen de Georges Wittouckstraat en de Lidl (rijrichting Halle) opgebroken en opnieuw aangelegd. Ook de verlichtingspalen worden verwijderd. Voetgangers willen we om veiligheidsredenen vragen over te steken aan het kruispunt van de Bergensesteenweg met de Georges Wittouckstraat en zo hun weg via het voetpad aan de overkant verder te zetten. Tegen eind maart- begin april 2021 verhuist de werf naar de kant van de Olmenlaan

Het 3D-infoloket

3D-infoloket over Bergensesteenweg 

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw investeerde in een heus 3D-infoloket. In dat infoloket kan je jezelf verplaatsen naar elf locaties op de Bergensesteenweg. Op die elf plekken kan je dan vergelijken hoe de huidige Bergensesteenweg eruit ziet en hoe de weg er in de toekomst zal uitzien. U kan het 3D-infoloket raadplegen door op onderstaande button te klikken. 

Hoe gebruik ik het 3D-infoloket?

In afwachting van het 3D-infoloket, maken we je met een instructievideo alvast wegwijs in deze handige, interactieve tool.

Wat en waarom?

Herinrichting van 2,5 kilometer

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en Aquafin richten de Bergensesteenweg (N6) vanaf oktober 2020 opnieuw in. De herinrichting loopt over een afstand van 2,5 kilometer, van aan het kruispunt met de Ruisbroeksesteenweg tot aan het kruispunt met de Brusselbaan.

Een volledige herinrichting houdt in dat niet enkel de infrastructuur voor het autoverkeer wordt aangepakt, maar dat de fietsinfrastructuur wordt aangepast. Zo zullen er veilige en afgebakende fietspaden zijn. Om de infrastructuur voor het autoverkeer aan te passen worden er parallelle ventwegen aangelegd. Die ventwegen verminderen het aantal kruisende bewegingen van voertuigen. Deze ventwegen komen de veiligheid en leefbaarheid ten goede. De Bergensesteenweg zal fraaier ogen en aangenamer zijn voor omwonenden, handelaars en het doorgaand verkeer.

Timing en impact?

Fase 1 start in oktober 2020

De werken op de Bergensesteenweg bestaan uit acht fases. Meer daarover kan je vinden onder het tabblad ‘Timing en fasering’ in de zijbalk. 

De eerste fase van de herinrichting start in oktober 2020. Tijdens deze fase zal er gewerkt worden op de kruispunten van de Bergensesteenweg met de Georges Wittouckstraat en de Olmenlaan. Informatie over die werken vindt u terug onder het tabblad ‘Actuele hinder’.

Volgens de huidige planning eindigen de werken op de Bergensesteenweg eind 2026.

Situeringskaart van de herinrichting van de Bergensesteenweg