Vernieuwing wegdek Rechtestraat/Wechelsebaan (N153) in Lille

Vanaf woensdag 23 oktober vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een gedeelte van het wegdek op de Rechtestraat/Wechelsebaan (N153) in Lille. De werfzone situeert zich tussen het kruispunt met de Kerkstraat en de autosnelweg E34. De werken zullen een week duren en worden in twee fases uitgevoerd. Er wordt ook ’s nachts gewerkt om de hinder te beperken.

 

Vernieuwing wegdek
Het wegdek van de Rechtestraat/Wechelsebaan (N153) in Lille is versleten en aan vernieuwing toe. Over een afstand van ongeveer twee kilometer wordt de bovenste laag asfalt volledig vervangen. De werfzone situeert zich tussen het kruispunt met de Kerkstraat en het op- en afrittencomplex Lille (nr. 21) van de E34.
 
Week hinder voor verkeer
De werken worden in twee aansluitende fases uitgevoerd om de hinder te beperken. Tijdens fase 1 wordt er 's nachts gewerkt.
Van woensdag 23 tot vrijdag 25 oktober wordt gedurende drie nachten (20.30u tot 06u) de eerste fase aangepakt. Dat is het stuk Wechelsebaan vanaf het kruispunt Gierlebaan (N140) tot aan de E34. Vervolgens wordt van zaterdag 26 oktober (7u) tot en met donderdag 31 oktober (19u) de Rechtestraat vernieuwd vanaf het kruispunt Kerkstraat tot het kruispunt Gierlebaan (N140).
Tijdens beide fases is de werfzone volledig afgesloten en wordt het gemotoriseerd verkeer omgeleid. Fietsers volgen telkens een omleiding via de achterliggende gemeentewegen. Handelszaken en woningen langs de werfzone blijven te voet bereikbaar via de voetpaden.
 
Weersgevoelig
Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/lille.