Vanaf maandag vier nachten hinder op R2 in Waaslandhaven

Volgende week voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gedurende vier opeenvolgende nachten onderhoudswerken uit op de R2 in de Waaslandhaven. Van maandag- tot en met donderdagnacht wordt het wegdek van de R2 vernieuwd tussen het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Zuid (nr. 10) en het knooppunt met de E34. De R2 blijft tijdens de werken steeds open in beide richtingen, maar het verkeer moet ter hoogte van de werfzone meestal over één rijstrook passeren en sommige opritten zijn tijdelijk dicht.  
 

Asfaltherstellingen R2

Het wegdek van de R2 is plaatselijk aan vernieuwing toe. Om te vermijden dat de schade aan het wegdek toeneemt en om de veiligheid en het comfort van de weggebruikers te waarborgen, zijn herstellingen nodig. Tussen het op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Zuid (nr. 10) en het knooppunt met de E34 worden er daarom lokale asfaltherstellingen uitgevoerd.
 

Vier nachten hinder

Om de hinder te beperken worden de werken ’s avonds en 's nachts uitgevoerd (20u-6u) en wordt er rekening gehouden met de avondlijke ploegenwissel in de haven. Zo worden sommige opritten pas na 22u afgesloten en wordt het verkeer op de R2 pas nadien op één rijstrook gezet. 

 • Nacht van maandag 14 op dinsdag 15 januari
  De werfzone bevindt zich op de R2 tussen het complex Waaslandhaven-Zuid en het knooppunt met de E34 in de richting van de Beverentunnel. Het verkeer moet er over één rijstrook passeren. De aansluiting van de E34 (komende van Gent) naar de R2 is afgesloten. Het verkeer op de E34 rijdt verder tot aan het complex Melsele (nr. 9), waar het kan keren en vervolgens de R2 kan oprijden. Het complex Waaslandhaven-Zuid blijft volledig open in beide richtingen.
   
 • Nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 januari
  De werfzone bevindt zich op de aansluiting van de E34 (komende van Antwerpen) naar de R2 in de richting van de Beverentunnel. Deze oprit is afgesloten. Het verkeer op de E34 rijdt verder tot aan het complex Vrasene (nr. 10), waar het kan keren en vervolgens de R2 kan oprijden. Op de R2 moet het verkeer richting de Beverentunnel plaatselijk over één rijstrook. Het complex Waaslandhaven-Zuid blijft volledig open in beide richtingen.
   
 • Nacht van woensdag 16 op donderdag 17 januari
  De werfzone bevindt zich op de R2 tussen het complex Waaslandhaven-Zuid en het knooppunt met de E34 in de richting van Beveren (komende uit de Beverentunnel). Het verkeer moet er over één rijstrook passeren. De aansluiting van de R2 naar de E34 richting Gent is afgesloten. Het verkeer op de R2 neemt de E34 richting Antwerpen en kan vervolgens aan het complex Melsele (nr. 9) keren richting Gent. De oprit Waaslandhaven-Zuid richting de E34 is ook dicht. Het verkeer volgt een korte omleiding via de Steenlandlaan naar het complex Melsele (nr. 9) van de E34.
   
 • Nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 januari
  De werfzone bevindt zich op de aansluiting van de R2 (komende uit de Beverentunnel)naar de E34 richting Antwerpen. Deze oprit is afgesloten. Het verkeer op de R2 neemt de E34 richting Gent en kan vervolgens aan het complex Vrasene (nr. 10) keren richting Antwerpen. Op de R2 moet het verkeer plaatselijk over één rijstrook passeren. De oprit Waaslandhaven-Zuid richting de E34 is ook dicht. Het verkeer volgt een korte omleiding via de Steenlandlaan naar het complex Melsele (nr. 9) van de E34.
   

Weersgevoelig

Opgelet, asfaltwerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer en/of koude temperaturen kan de huidige planning nog wijzigen. De meest recente info is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.