Onvoorziene omstandigheden vertragen laatste werken aan Mechelsesteenweg (N227) in Sterrebeek

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zou de herinrichting van de Mechelsesteenweg (N227) in Sterrebeek volgens de eerder gecommuniceerde planning eind september afronden. De afgelopen weken zijn er echter onvoorziene omstandigheden opgedoken waardoor Wegen en Verkeer die timing niet meer zal halen. De belangrijkste factor is een verschuiving in de planning van Eandis, die samen met de aannemer werken uitvoert. Daarnaast is er ook een riolering die bij nader onderzoek in slechtere staat bleek te zijn dan aanvankelijk verwacht werd. Door deze omstandigheden zullen de werken enkele weken langer duren en zullen ze waarschijnlijk pas half november kunnen worden afgerond. De komende weken werken alle partijen hard verder om de werken zo snel mogelijk klaar te krijgen. De Mechelsesteenweg is ondertussen opnieuw afgesloten ter hoogte van de Tramlaan en een omleiding is ingesteld.

Vertraging van werken Eandis

In september werkten de aannemer en nutsmaatschappij Eandis in fase 5 aan het kruispunt van de Mechelsesteenweg en de Cammaertsstraat. Eandis verving hier een gasdistributieleiding. Omwille van een onderbezetting van het personeel bij Eandis kon de nutsmaatschappij haar werken niet tijdig afronden. (Het einde van de ingreep was oorspronkelijk voorzien op 19/09.) Dit betekent dat de weg enkele dagen tot weken langer opengebroken moet blijven liggen, zodat Eandis haar werken kan afronden. Pas na deze werken kan de aannemer starten met het afwerken van de riolering en de weginfrastructuur. Daardoor zal de herinrichting pas half november kunnen worden afgerond.

Riolering Waalsestraat moet vervangen worden

Op het kruispunt van de Tramlaan ('fase 5C' van de werken) botste de aannemer op een andere onvoorziene factor. De streng van de riolering ter hoogte van de Waalsestraat blijkt in zodanig slechte staat te verkeren, dat ze onmiddellijk vervangen moet worden. De overige rioleringswerken in zone 5c heeft de aannemer ondertussen voor het grootste deel afgewerkt.

Mechelsesteenweg opnieuw afgesloten ter hoogte van Tramlaan

In fasen 5b en 5c is de Mechelsesteenweg ondertussen opnieuw afgesloten ten gevolge van de werken aan het kruispunt met de Tramlaan. Het verkeer afkomstig van Wezembeek-Oppem kan de E40 bereiken via Dorp, Zavelstraat, Windmolenlaan. Het verkeer van Moorsel naar de E40 wordt omgeleid via Vossemlaan en Bosdellestraat. Het verkeer dat van de E40 komt en naar Wezembeek-Oppem rijdt, wordt omgeleid via Windmolenlaan, Oude Keulseweg en Zavelstraat.

In fase 3, 4 en 5a (vanaf Beekstraat tot Nieuwstraat) kan het verkeer over het vernieuwde wegdek rijden. Deze fasen werden volledig opengesteld en de omleiding via de Kleine Geeststraat wordt opgeheven.

Komende weken zoveel mogelijk werken afronden

In fase 1, ter hoogte van de Hippodroomlaan, startte de aannemer met het maken van een bypass tussen de N227 en de Hippodroomlaan. Deze bypass zorgt ervoor dat zwaar vrachtverkeer niet over het kruispunt hoeft te rijden. Daardoor zal het verkeer op het kruispunt zelf vlotter rijden. De aanleg van de bypass wordt afgerond in de week van 6 oktober. In fase 3B, de zone tussen de Beekstraat en de Mechelsesteenweg, startte de aannemer in de week van 15 september met de afwerking. Ook in fase 4 en fase 5a, tussen Derscheidlaan en Nieuwstraat, wordt de komende dagen de laatste hand gelegd aan de werken. In fase 5B, ter hoogte van de Cammaertstraat, zal Eandis de werken aan de gasleiding met vertraging afronden begin oktober. Pas daarna start de aannemer met de afwerking van de riolering in deze zone, onmiddellijk gevolgd door de wegeniswerken.

Tot slot worden aan het bergbezinkingsbekken ter hoogte van de Perkstraat de laatste rioleringsonderdelen geplaatst en zal gestart worden met de afwerking van het bekken.

Blijf op de hoogte via 'voortgangsberichten'

Mensen die op de hoogte willen blijven over de werken aan de Mechelsesteenweg kunnen zich inschrijven op elektronische nieuwsbrieven van AWV. Je vindt alle informatie via deze link http://www.wegenenverkeer.be/wegenwerken/werven-gewestwegen/vlaams-brabant/item/herinrichting-mechelsesteenweg.