Werken Stad Halle en Vlaamse Waterweg: 'Hallemaalbruggen.be' - aanleg nieuwe Zenne- en Zuidbrug, omleidingen via gewestwegen

Regio
Gemeente
Weg
Datum 2020 - 2022

 

 

Op 18 januari 2020 startte de bouw van de Zenne- en Zuidbrug. Gevolg is dat de Zennebrug voor een langere periode wordt afgesloten voor alle verkeer.

In hetzelfde weekend werd het omleidingsplan van kracht dat werd uitgewerkt n.a.v. de bouw van Zennebrug en Zuidbrug. Op verschillende plaatsen werd daarom de verkeersinfrastructuur heringericht of nieuwe signalisatie aangebracht. 
Omdat een deel van de omleidingen ook over gewestwegen leiden, heeft Wegen en Verkeer in samenwerking met de Stad Halle en de Vlaamse Watermaatschappij een deel van de signalisatie op de N6 ook aangepast.

 

Signalisatie Auguste Demaeghtlaan heringericht

Zondag 19 januari werd om 10 u de Zennebrug afgesloten en trad het omleidingsplan in werking. Daardoor zal het een pak drukker worden op de N6. Daarom werd de Auguste Demaeghtlaan heringericht om de hinder te beperken. Via de webpagina www.hallemaalbruggen.be kan je o.a. zien wat er zoal veranderd is op de Auguste Demaeghtlaan

Wegen en Verkeer ondersteunt reisadvies Halle aan doorgaand verkeer tussen Brussel en Wallonië: “Blijf op de Ring!”

De kans is zeer groot dat de Zennevallei de volgende weken af te rekenen krijgt met een bijzonder drukke ochtend- en avondspits. Zo worden op de Ring rond Brussel tot 4 maart geluidsschermen geplaatst in Beersel en Drogenbos. Al het verkeer op de binnenring wordt daarom over twee rijstroken gestuurd. Ook de oprit in Huizingen (richting Brussel) gaat dicht tot het einde van de werken. De kans is groot dat bij filevorming veel automobilisten de Ring verlaten voor een alternatieve route. Maar Halle raadt dit ten stelligste af omdat het ook op de N6, en vooral in het centrum van Halle, bijzonder druk zal worden door de bouwwerken van de Zenne- en Zuidbrug.

Sinds zondag 19 januari kan je vanaf het Bevrijdingsplein niet meer via de Suikerkaai naar het centrum of Sint-Rochus rijden omdat de Zennebrug vernieuwd wordt. Het spreekt voor zich dat dit een grote impact zal hebben op de mobiliteit. Met een reeks ondersteunende maatregelen en een doordacht omleidingsplan wordt de hinder zo goed als mogelijk ondervangen. Zo kunnen de fietsers gebruik maken van een nieuw route langs het Elisabethpark. De Arkenvest wordt voorbehouden voor het openbaar vervoer. En voor het autoverkeer zijn er omleidingslussen rond het historisch centrum. Want hoe groter de omleidingslus, hoe kleiner het risico op files in het centrum van de stad waarvan de uiteinden op hun beurt hinder veroorzaken op de hoofdwegen.

Nu de Suikerkaai sinds zondag 19 januari is afgesloten vanaf het Bevrijdingsplein, zijn ook de omleidingsscenario’s van kracht.
Een overzicht van de voornaamste aanpassingen en actuele informatie over de werken aan de Zenne en Zuidbruggen vind je op www.hallemaalbruggen.be.