Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe brug Drasop over Brusselse Ring

Nieuwe brug Drasop over Brusselse Ring

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

R0

6/10/21 UPDATE: Waarschijnlijk zal Wegen en Verkeer in 2023 starten met de bouw van een nieuwe brug. Lees meer over de timing onderaan deze pagina.

Wat en waarom?

Brug afgesloten sinds 2 augustus 2019

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft op 2 augustus de brug van Drasop over de R0 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit gebeurde na een incident met een vrachtwagen die in brand schoot onder de brug de brug bovenaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Hoewel de brug bij het ongeval niet aangereden werd door de vrachtwagen, heeft ze ernstige schade opgelopen door de brand. Een van de stalen liggers raakte beschadigd. Fietsers en voetgangers kunnen wel nog door.

Ontwerp nieuwe brug door Wegen en Verkeer

De voormalige minister van Mobiliteit en Openbare Werken gaf het Agentschap Wegen en Verkeer in 2019 opdracht om een ontwerp te maken voor een nieuwe Drasopbrug die geschikt is voor alle verkeer, inclusief autoverkeer. Wat al geweten is, is dat in het nieuwe ontwerp de brug smaller is dan nu het geval is. Waar de beschadigde brug nu circa 11 meter breed is, voorziet het ontwerp een brug van ongeveer 6 meter breed. Dit sluit beter aan bij het lokale karakter van de omliggende wegen. Zo proberen we een aanzuigeffect voor sluipverkeer te vermijden. 

Timing en impact?

Waarschijnlijk werken in 2023 

De Vlaamse Regering heeft kredieten gebudgetteerd voor de bouw van een nieuwe brug in 2022. Volgens de huidige planning zullen de werken starten in de loop van 2023. Momenteel is het vooronderzoek gestart. Zodra er meer nieuws is over het ontwerp, zullen we dat toelichten op deze webpagina.

Vragen over deze werken?

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Website