Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud riolering tussen Colruyt en grens met Wallonië

Onderhoud riolering tussen Colruyt en grens met Wallonië

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

A8

Wat en waarom?

Verbeterde afwatering over afstand van 3,5 kilometer 

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant onderhoudswerken aan de riolering onder de A8 in Halle. We werken over een afstand van 3,5 kilometer, vanaf de Colruyt tot aan de grens met Wallonië. Naast de reiniging en renovatie van de huidige riolering, voeren we herstellingswerken aan het afwateringssysteem uit.

Timing en impact?

Rioleringswerken op verschillende locaties

Niet overal zijn dezelfde rioleringswerken nodig op de A8. Enerzijds zijn er werken die van buitenaf kunnen uitgevoerd worden (met geen of beperkte hinder), anderzijds zijn er werken waarvoor er tijdelijk een rijstrook moet worden ingenomen:

  • Reinigings- en kleine herstellingswerken: eerst worden er wortels en andere obstakels in de buis gefreesd met een robot. Daarna worden er 'liners' in de buis gebracht. Dat is een soort ballonconstructie die eerst op druk wordt gebracht om goed tegen de binnenkant van de buis aan te sluiten, en daarna vastgezet wordt om de buis van binnenin structurele steun te bieden. 
  • Open-sleufwerken: op zes locaties is de rioleringsbuis verzakt, waardoor de aannemer de riolering moet openleggen in de midden- en zijberm om de herstellingen uit te kunnen voeren. Tijdens die open-sleufwerken wordt op twee van de zes locaties een van de twee rijstroken op de A8 ingenomen, voor de veiligheid van zowel de arbeiders als de weggebruikers. Omdat er enkel lokaal en tijdelijk een rijstrook ingenomen wordt, blijft de hinder voor het verkeer ook dan beperkt. 

De werken zijn dus verdeeld over meerdere locaties, waardoor er tegelijk verschillende werken zullen plaatsvinden. Volgens de huidige planning, die sterk weersafhankelijk is, zijn de werken afgerond tegen de paasvakantie.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier