Overslaan en naar de inhoud gaan

Lopende werven

Lopende werven

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

R2
A12
N101
N180
N70

1. Herinrichting van Vesten/Grote Baan (N70) in Beveren

De Vesten/Grote Baan (N70) in Beveren wordt volledig heringericht vanaf de Essendreef tot voorbij het kruispunt met de Burggravenstraat/Snoeckstraat. Over een afstand van zo’n 2 kilometer ondergaat de gewestweg een grondige metamorfose. 

De hoofdwerken zin gestart in januari 2021 en zullen ongeveer 2 jaar in beslag nemen. Het doorgaande verkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de snelwegen. Voor plaatselijk verkeer zijn er korte omleidingsroutes rond de werfzone voorzien.

Meer info

2. Boudewijnbrug Scheldelaan (N101)

De Afdeling Maritieme Toegang (AMT) vervangt de bestaande Boudewijnbrug door een nieuwe brug. De Boudewijnbrug is de brug over de Boudewijnsluis aan de kant van de dokken. De voorbereidende werken zijn gestart in april 2019. Sinds 22 november 2019 is de brug buiten dienst. In 2020 en 2021 wordt de brug volledig vervangen. 

  • Vrachtverkeer vermijdt best het sluizencomplex Boudewijn-Van Cauwelaert.
  • Verkeer met een bestemming ten noorden van het sluizencomplex bereikt de Scheldelaan via de A12 en R2, afrit 12 Lillo.
  • Verkeer met een bestemming ten zuiden van het complex rijdt best via de A12, afrit 16 Ekeren en de Oosterweelsteenweg.
  • Autoverkeer met een maximale hoogte van 2.70m kan, indien de Meestoofbrug open staat voor scheepvaart, over de sluisdeur rijden.

Meer info

3. Scheldelaan (N101) - Kastelweg: voorbereidende werken bouw Scheldetunnel 

In 2021 zijn de voorbereidende werken voor de bouw van de Scheldetunnel op Rechteroever gestart. De werfzone van de Scheldetunnel bevindt zich aan de westzijde van het Noordkasteel langsheen de Scheldelaan. Daardoor zal tijdens de bouw van de Scheldetunnel de Scheldelaan plaatselijk afgesloten zijn. 

Meer info

4. Complex Merksem

Voorbereidende werken voor de Oosterweelverbinding op rechteroever ter hoogte van complex Merksem en de Groenendaallaan.

Meer info

5. N450: structureel onderhoud Melselebrug

Werken van Port of Antwerp. Meer info volgt.

Meer info

6. A12 noord: aanleg busbaan

Inrichten van een busbaan op de A12 Noord tussen de oprit R2 (verkeerswisselaar R2/A12 ) en Leugenberg, zodat afrit Ekeren naar de P+R Havana vlot kan worden bereikt, voor zowel het openbaar vervoer van de Lijn als voor het collectief vervoer dat door verschillende bedrijven binnen de haven wordt gerealiseerd. Het gaat in eerste instantie om een proefopstelling, die na 6 maanden wordt geëvalueerd. De werken worden tijdens een weekend en/of nacht uitgevoerd, vermoedelijk in het najaar van 2022.

7. Kruispunt Vosseschijnstraat-Groenendaallaan

Werken van Port of Antwerp. Meer info volgt.

Meer info

8. Renovatie Royersluis 

De werken aan de Royerssluis werden op 11 oktober officieel afgetrapt. De komende jaren wordt deze belangrijke scheepvaartverbinding tussen de Schelde en het Albertkanaal grondig gerenoveerd en uitgebreid tot een performante binnenvaartsluis die moderne binnenschepen vlot en veilig zal behandelen. De sluis wordt aanzienlijk langer (van 180 naar 230 meter lengte) én breder (van 22 naar 36 meter) waardoor ze grotere binnenschepen efficiënt kan versassen en het transportvolume naar het Albertkanaal verhoogd kan worden.Vlakbij de Royerssluis bouwt Lantis de Oosterweelknoop met op- en afritten naar de haven en het noorden van de stad.

Meer info

9. R2: structureel onderhoud t.h.v. Waaslandhaven-Noord

Onderhoud van het wegdek tussen de Beverentunnel en het tolplein van de Liefkenshoektunnel, zowel richting Nederland, als richting Gent. Enkel de twee rijstroken worden vervangen, de pechstrook en de new jerseys blijven behouden. We breken de betonverharding uit en vervangen die door asfalt. Bijkomend wordt de verharding op de afrit Waaslandhaven Noord (Oudedijk) vervangen. De werken gebeuren tijdens 10 weekends, vermoedelijk vanaf april 2022. Tijdens de week blijft de Beverentunnel open in beide richtingen en tijdens de weekends enkel in de richting waar niet gewerkt wordt. De eerste vijf weekends wordt de tunnel afgesloten in de richting van Nederland. Tijdens de werken in de richting van Gent, wordt de tunnel twee van de vijf weekends afgesloten.

Meer info

10. Fietsingrepen omgeving Zandvliet- en Berendrechtsluis

Werken van Port of Antwerp. Meer info volgt.

Meer info

Overzicht haven