Overslaan en naar de inhoud gaan

Vervanging brug aan Deinsesteenweg (N466) in Drongen

Vervanging brug aan Deinsesteenweg (N466) in Drongen

Algemeen Overzicht

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

E40
N466

Wat en waarom?

Moderne brug met fiets- en voetpad

De brug van de Deinsesteenweg/Baarledorpstraat (N466) over de E40 is gebouwd in de jaren ’50 en verkeert in zeer slechte staat. Als belangrijke verbinding tussen Deinze en Drongen verwerkt deze brug dagelijks veel verkeer. De verouderde fietspaden zijn dringend aan vervanging toe. Onder de brug zorgt de korte oprit richting Brussel voor gevaarlijke verkeerssituaties, doordat voertuigen weinig tijd hebben om veilig in te voegen op de E40. Daarom heeft het Agentschap Wegen en Verkeer besloten om de oude brug volledig af te breken en te vervangen door een nieuwe, moderne brug. Onder de brug zal de E40 ingericht worden volgens de verwachte veiligheidseisen, namelijk met een volwaardige pechstrook.

Lees meer over het ontwerp.

Klik op afbeelding om te vergroten.

Ook de brug van de Kloosterstraat over de E40 was versleten en werd daarom aangepakt. 
Lees meer over deze brugvervanging.

Timing en impact?

Werken gepland voor 2025

In september 2024 vond voor dit project het openbaar onderzoek plaats. De exacte startdatum is nog niet bepaald, maar de vervanging van de brug van de Drongensesteenweg (N466) over de E40 staat gepland voor het voorjaar van 2025. In november 2024 beginnen de nutsmaatschappijen alvast met voorbereidende werken

Het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor complex Drongen regelt de herinrichting van het op- en afrittencomplex Drongen (nr. 13) en de omliggende wegen en bruggen, waaronder de Deinsesteenweg, Kloosterstraat en Ernest Solvynsdreef. Dit plan bepaalt welke functie deze bruggen in de toekomst krijgen, bijvoorbeeld als fiets- en voetgangersbrug. De huidige vervanging van de bruggen is een noodzakelijke veiligheidsmaatregel en staat los van het GRUP-proces. Mocht het GRUP later andere oplossingen voor de bruggen voorzien, zullen ze aangepast of afgebroken worden.

Lees meer over het GRUP-proces.