Overslaan en naar de inhoud gaan

Communicatie en contact

Communicatie en contact

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

R43

Twee infosessies en digitale gesprekstafel

In 2020 en 2021 werd de projectnota van projectzone 3 en 4 goedgekeurd. Nadien start een milieueffectenrapport dat de impact van de aanleg van die nieuwe weg op mens en omgeving zal bestuderen. Het is naar aanleiding van deze procedurestap (opmaak milieueffectenrapport) dat er (digitale) infosessies met inspraakmogelijkheid werden georganiseerd.

  • Tijdens de infosessie op 7 december 2021 vertoonden we via een presentatie en een kortfilm die in vogelvlucht de nieuwe ring toont, voor het eerst een duidelijk beeld van de nieuwe ring in de toekomst en kon je het MER-rapport inkijken. Bezoekers konden opmerkingen formuleren en suggesties geven voor het verdere onderzoek van de projectzones 3 en 4. Om bezoekers te spreiden, organiseerden we twee identieke infosessies: om 17 uur en om 19 uur.┬á
  • Tijdens de digitale gesprekstafels op 21 december konden ge├»nteresseerden vragen stellen over de verschillende onderdelen van het MER-rapport. Experts gaven informatie over onder andere de disciplines die we in het milieueffectenonderzoek onderzoeken, hoe je na de bouw van de ring vlot per fiets op jouw bestemming geraakt en over de mogelijke maatregelen die we nemen rond groeninkleding en waterbeheersing.

Zowel de presentatie van de infosessie en de ontwerpplannen kan je raadplegen onder Documenten. Benieuwd met welke reacties we rekening houden bij de opmaak van het milieueffectenrapport? Lees het hier

Heeft u vragen?

Contact
Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen
Telefoon
0476 72 22 57
E-mail

We stellen voor de herinrichting een omgevingsmanager aan. Bewoners en bedrijven uit de buurt kunnen bij deze terecht met vragen over hun bereikbaarheid tijdens de werken.