Overslaan en naar de inhoud gaan

Circulatie na volledige herinrichting

Circulatie na volledige herinrichting

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

R22

Nieuwe verkeersbewegingen tussen Diegem en Vilvoorde

Na afloop van de volledige herinrichting en het openstellen van het op- en afrittencomplex van de Brusselse ring, verlopen bepaalde verkeersbewegingen anders dan vandaag. Aan de hand van begeleidend kaart- en videomateriaal brengen we de nieuwe verkeerscirculatie in beeld. 

  • Verkeer van Vilvoorde kan alle richtingen uit. Voor hen verandert er niets. 
  • Verkeer van Diegem naar de Georges Lacroixstraat rijdt voortaan via de tunnel naar rotonde De Vuist om daar terug te draaien naar de Woluwelaan. Via het gelijkgronds kruispunt aan de Budasteenweg kan er vervolgens ingedraaid worden naar de Georges Lacroixstraat. 
  • Verkeer van Diegem naar Vilvoorde kan ononderbroken via de tunnel richting Vilvoorde rijden. 
  • Verkeer van Diegem naar de Brusselse ring maakt gebruik van het gelijkgronds kruispunt. 
  • Verkeer vanop de ring kan alle richtingen uit via het gelijkgronds kruispunt. 
  • Bewoners van de Henri Rampelbergstraat kunnen vanop de Woluwelaan via de Kerklaan en de Woluwestraat hun huis bereiken. Om opnieuw op de Woluwelaan te geraken, rijden zij opnieuw via de Woluwestraat/Kerklaan of maken ze gebruik van de rechtstreekse aansluiting naar de Woluwelaan.
  • Bewoners van de Viaductstraat en de Warande kunnen vanop de Woluwelaan hun huis bereiken via de Cornelis Peetersstraat en de Henri Brounsstraat. Wie van thuis uit vertrekt maakt gebruikt van de nieuwe ventweg evenwijdig aan de Woluwelaan om rechtstreeks de gewestweg op te rijden. 

Buslijn 282 via Koning Albertlaan en Haachtsesteenweg 

Het nieuwe traject van de buslijn 282 Mechelen – Vilvoorde – Zaventem loopt via de Koning Albertlaan en de Haachtsesteenweg (N21) naar de Woluwelaan. De bus rijdt al sinds de zomer van 2021 niet meer via de Toekomststraat en de Pieter Schroonsstraat.

Tip: Klik op de dubbele pijl rechtsboven om de kaart volledig en groter te zien.