Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe circulatie

Nieuwe circulatie

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

R22

Nieuwe verkeersbewegingen tussen Diegem en Vilvoorde

Nu het op- en afrittencomplex van de Brusselse ring werd opengesteld, verlopen bepaalde verkeersbewegingen anders dan vroeger. Aan de hand van begeleidend kaart- en videomateriaal brengen we de nieuwe verkeerscirculatie in beeld. 

 • Verkeer van Vilvoorde kan alle richtingen uit. Voor hen verandert er niets. 
 • Verkeer van Diegem naar de Georges Lacroixstraat rijdt voortaan via de tunnel naar rotonde De Vuist om daar terug te draaien naar de Woluwelaan. Via het gelijkgronds kruispunt aan de Budasteenweg kan er vervolgens ingedraaid worden naar de Georges Lacroixstraat. 
 • Verkeer van Diegem naar Vilvoorde kan ononderbroken via de tunnel richting Vilvoorde rijden. 
 • Verkeer van Diegem naar de Brusselse ring maakt gebruik van het gelijkgronds kruispunt. 
 • Verkeer vanop de ring kan alle richtingen uit via het gelijkgronds kruispunt. 
 • Bewoners van de Henri Rampelbergstraat kunnen vanop de Woluwelaan via de Kerklaan en de Woluwestraat hun huis bereiken. Om opnieuw op de Woluwelaan te geraken, rijden zij opnieuw via de Woluwestraat/Kerklaan of maken ze gebruik van de rechtstreekse aansluiting naar de Woluwelaan.
 • Bewoners van de Viaductstraat en de Warande kunnen vanop de Woluwelaan hun huis bereiken via de Cornelis Peetersstraat en de Henri Brounsstraat. Wie van thuis uit vertrekt maakt gebruikt van de nieuwe ventweg evenwijdig aan de Woluwelaan om rechtstreeks de gewestweg op te rijden. 

Bekijk in onderstaande video alle circulatiebewegingen na elkaar. Op zoek naar één specifieke circulatiebeweging? Klik dan onderaan deze pagina op een van de video's. 

Fietsen op vrijliggende fietspaden

 • Langs beide kanten van de Woluwelaan fiets je op vrijliggende fietspaden.
 • Tussen de Nieuwbrugstraat en de Budasteenweg kan je gebruikmaken van het dubbelrichtingsfietspad aan de oostelijke kant van de Woluwelaan.
 • Ter hoogte van Kasteel Beaulieu rijd je als fietser in beide richtingen om via de Pieter Schroonsstraat en de Villastraat.
 • Onder het nieuwe op- en afrittencomplex loopt er bovendien een fietstunnel. Zo fiets je comfortabel tussen de Broekstraat en de Beaulieuwijk zonder een auto te zien.

Buslijn 282 via Koning Albertlaan en Haachtsesteenweg 

Het nieuwe traject van de buslijn 282 Mechelen – Vilvoorde – Zaventem loopt via de Koning Albertlaan en de Haachtsesteenweg (N21) naar de Woluwelaan. De bus rijdt al sinds de zomer van 2021 niet meer via de Toekomststraat en de Pieter Schroonsstraat.

Tip: Klik op de dubbele pijl rechtsboven om de kaart volledig en groter te zien.

Als gevolg van de werken die nog uitgevoerd moeten worden, is het mogelijk dat het traject van deze en de andere buslijnen in de buurt nog wijzigt.

Circulatievideo's

Vanuit Vilvoorde

Vanuit Diegem naar de Georges Lacroixstraat

Vanuit Diegem naar Vilvoorde

Vanuit Diegem naar de Ring rond Brussel (R0)

Vanop de Ring rond Brussel (R0)

Van en naar de Henri Rampelbergstraat

Van en naar de Viaductstraat en de Warande